‘O ayakları keseceğim!’

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’dan ‘Kozlu’da rant var’ iddialarına sert cevap

‘O ayakları keseceğim!’

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Gamze Taşdemir’in sorularını yanıtladı, eleştirilere yanıt verdi ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Göreve geleli bir yıl olmasına rağmen ilçenin çehresini değiştirdiklerini söyleyen Başkan Kerim Yılmaz, Zonguldak’ın en iyi ekibi ile hizmete devam ettiklerini, ekonomik krize rağmen altyapı çalışmalarının yanı sıra içme suyu projesini de hayata geçirmelerinden dolayı mutlu olduklarını kaydetti. 
Son dönemlerde Kozlu’da ki rant seslerin yükselmesini ve kendine yönelik ağır eleştirilere de yanıt veren Yılmaz, makam aracına bile haciz koyulduğunu kendi aracı ile hizmetine devam ettiğini söyledi.
‘SAHALARDA ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ’
Sahalarda çalışmalara devam ettiğini söyleyen Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz: “Biz yağmur-çamur, gece-gündüz demeden her zaman sahalarda çalışmalara devam ediyoruz. 25 kilometre içme suyu hattınız döşenmesi, EnerjiSA çalışması, doğal gaz çalışması gibi çalışmalar devam ediyor. Vatandaş tarafından hoş görünmeyen ama olmazsa olmazlardan olan altyapı çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımıza altyapı yoğunluk verdik. Son zamanlar bölgemiz çok yağış aldı ve sert oldu. Bu nedenle yaptığımız çalışmalarda sıkıntı yaşadık.”
‘İLÇEMİZİ GÜZELLEŞTİRİYORUZ’
İlçenin güzelleşmesi adına çalışmaların devam ettiğini söyleyen yılmaz: “Çarşı merkezinde bulvar yaptık. Asfaltlama yaptık mahallelerimizle, bu yıl içerisinde çalışmaları bitirip beton yol yapılacak. Yol genişletme çalışmalarıyla beraber otopark sayımızı arttırdık. 15 Temmuz Köprüsünün yanını güzelleştirdik. Esenköy’de bir bulvar çalışması devam ediyor ve köy görüntüsünden ilçe görüntüsüne kavuşan bir yer oldu. Sahillerimizde gezi yolu ışıklandırması, barbekü ve oturma yerlerini yaptık. Ilıksu bölgesinde çalışmalar yapıldı. Tabiri caizse kırkladık. Sahil yerlerinin hepsini elden geçirdik. Sahil bölgelerimizde turizm açısından gelişebilmek adına projelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Emeklilerimizi, engellilerimizi düşünüyoruz. Onlarla ilgili güzel çalışmalarımız da var.”
‘KOZLU’YU ALTINI ÜSTÜNE GETİRDİK’
Kozlu’yu şantiye haline çevirdiklerinin altını çizen Yılmaz: “Tabiri caizse Kozlu’yu altını üstüne getirdik. Vatandaşın da çok sevmediği, bizlerinde çok hoşlanmadığı pahada yüksek hoşnutlukta çok yüksek olan altyapı çalışmalarının hepsinin bir araya gelmesi aslında daha iyi oldu. Bütün çalışmalar aynı anda tamamlanmış olacak.”
‘İÇME SUYU PROJEMİZ BENİ HEYECANLANDIRIYOR’
İlçede yaptıkları içme suyu projesinin kendini heyecanlandırdığını söyleyen Yılmaz: “İçme suyu projemiz beni heyecanlandırıyor. Değirmenağzı’ndan suyumuz geliyor ve bir kayıp yaşamamak adına ekonomiye kazandırmak için bir çalışma yapıyoruz. Bunun öncesinde mahallerimizde ki depoları da bakımdan geçirdik, hatları da yeniliyoruz. 2 bin ton suyu depolarken yapılan çalışmalar sonrasında 6 bin ton suyu depolar hale geleceğiz. Biz burada kendi kaynağımızı kullandığımızda paramız bizde kalacak. Kayıp-kaçak konusunda önümüzde ki yıl inşallah dünya standartları arasında olacağız. DSİ Bölge Müdürümüzle de bir çalışma yaptık. Deremiz var, suyumuz akıyor. Kendisinden bir baraj yapmasını istedik. Bize yardımcı olacağını söyledi. 2019 yılı içiresinde inşallah içme suyu barajımız olacak. Kozlu’da ileriye dönük yatırımlar yapıyoruz. Su anlamında güzel bir alternatif olacaktır “ dedi.
‘BİZ BORCU YÖNETMİŞİZ’
Borcu yönettiklerini söyleyen Yılmaz: “Meyve veren ağaç taşlanır. Bir yıl içerisinde Kozlu’da 60 kilometre üzerinde hat kazısı yapıp, bu kadar sosyal donatı alanları için kredi bulup herşeyini yapan, belediyemizin bulunduğu bu kadar ekonomik sıkıntının içerisinde hem belediyesinin personelinin maaşını ödeyen hem de biri var mı? Personelimizin geçmişe dönük borçlarını ödedik, 15 günlük alacakları kaldı. Piyasada kimseyi rahatsız edecek bir şey yapmamışız, daha doğrusu biz borcu yönetmişiz. Ama tüm bunları yaparken de yeni kaynaklarda bulmuşuz. İller Bankası kanalıyla çalışmalar yaptık.”
‘BEN EMANETÇİ DEĞİLİM’
Görevini layıkıyla yaptığını ve kimsenin emanetçisi olmadığını sözlerine ekleyen Yılmaz: “Ben göreve geleli alt üstü bir yıl oldu. Herhalde beni gelir sessiz sedasız çalışır sonra gider zannettiler. Ben emanetçi değilim. Ben görevimin başındayım. Ben daha önce aday adayıydım. Ben 2014 yılında rahmetli Ertan şahin ile yola çıktım. Keşke böyle olmasaydı. Bana bir belediye personeli bir yılda yapılanların beş yılda Kozlu’da yapılmadığını söyledi. Beni eleştiriyorlar, ama ben kendimi daha çok eleştiriyorum. Yapamadıklarımla yüzleşmeyi her zaman seviyorum. Biz çalışmalarımızın kalıcı olmasını istiyoruz. Bana serzenişte bulunuyorlar ama yoğun yağışlar nedeniyle çalışmalarımız hep geriledi. Kerim Yılmaz ne yapsın? Yazın yapsak toz kışın yapsak çamur diyorlar. Biz biraz sıkıntı çekeceğiz diye doğalgazımız olmasın mı? Benim mahallemde ki insanlar kullanmasın mı? Su hattımız da kayıp-kaçak var, bu sorunu ortadan kaldırmayalım mı? En kaliteli suyu vatandaşlarımıza vermek istiyoruz. EnerjiSA çalışma yapmasın da elektrik sıkıntısı mı çekelim? Vatandaşımız bize serzenişte bulunsun ama biz onlara kaliteli hizmet vermek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben matematiksiz, hesapsız, kitapsız hiç bir şey konuşmam. Altyapısı olmayan iş de yapmam. Bu görevi yapıyorsam hepsini uygun yapmalıyım.”
‘ELEŞTİRİ YAPANLAR EVLERİNDEYKEN BEN GÖREVİMİN BAŞINDAYIM’
Kendisi için yapılan eleştirilere de cevap veren yılmaz: “Belediyecilikte ve gelecekte bize ışık tutan Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da belediyecilik yaptığı dönemlerde ki gibi çalışıyoruz. Ben burada personelimi alıp başlarında ben her yeri geziyoruz. Yapılması gerekenleri yerinde inceliyoruz. Ben 7-24 ayaktayım. Bu eleştirileri yapan adam evinde keyif yaparken işimin başındayım! Eleştiri yapan adam önce bunu konuşacak.”
‘YAPANDA NAMUSSUZDUR, YAPTIRTAN DA NAMUSSUZDUR!’
Kozlu’da ranta izin vermeyeceğini söyleyen Yılmaz: “Rant, bir gelir elde etmek demektir. Bizim insanımız rantı, hırsızlık yaparak kazanılan para diyor. Böyle olunca da iş değişiyor. Öle yapanda namussuzdur, yaptırtan da namussuzdur! Bu zamana kadar tüyü bitmemiş yetimin malında gözümüz olmadı, bundan sonra da olmaz. Bir kişi Kerim Yılmaz şunu dedi, kendi yakınlarını veya yandaşlarına ve kendisine bir menfaat sağladı desin ayaklarının altını öpeceğim. Ama bilsin ki ilerleyen zamanda o ayakları keseceğim! Çünkü yalan söylemiş olacak. Benim kimseyle para işim olmadı. Devlet bana maaş veriyor ve kuruşuna kadar insanlarımız için kullanıyorum. Benim kimsenin parasına, puluna da ihtiyacım yok. Ben 30 mali müşavirim, çalışıyorum. Vergi karnem ve levham yerindedir. Ben çocuklarımı paralı okuttum, o zamanda belediye başkanı değildim. Bir gelir sağlanacaksa hepsi belediyemiz içindir. Burada en fazla 25 müteahhit vardır, gidin sorun bir şey istemişmiyim? Rant derken ne rantı sağlamışız? Dün bana kat yüksek diye bağıranlar şimdi de katları alçalttın diye bağırıyorlar! Kozlu’muzun da bir gerçeği var. Çıkan otopark kanunuyla beraber birinin bir bina yapıp da altına otopark yapmama şansı yok. Burada bir yatırım var, insanlar konut sahibi olmaya çalışıyorlar bizlerde daha iyi olsun anlamında çalışıyoruz. Kimse kimseye bir lira kazanmadan bir şey verir mi? Rant diye beni Ankara’ya söylemişler. Ben bundan bir şey anlamıyorum. Ben burada rant diye bir şey göremiyorum!”
‘İŞ, AŞ DİYECEKSİN SONRA HIRSIZLIK VAR BÖYLE BİRŞEY OLAMAZ’
Sahilleri peşkeş çektirmediklerini söyleyen yılmaz: “Sahillerimizdin peşkeş çekildiği ve rant olduğu söyleniyor. Bizim zaten dönemimizde kimseye sahilde bir kuruşluk yer vermedik. Hem kaldı ki şimdi orada 247 kişi ekmek yiyor. Burada şimdi ne rantı var? İş, aş diyeceksin sonra ekmek kapısı açılınca rant, hırsızlık diyeceksin! Böyle bir şey yok!”
‘DEVLETİN ALTINDAN ARABA ALINIR MI?’
Belediyenin geçmişten gelen borcu nedeniyle taşınmazlarda icra olduğunu ve bu nedenle makam aracına haciz koyulduğunu söyleyen Yılmaz: “Madem rant sağlıyorum, neden belediyemizin geçmişten gelen borçları nedeniyle taşınmazlarımızda haciz var? 3 aracımız alındı, dördüncüyü almak isteyen şahıs mahkeme kararı ile ben bu işleri yaptım diye onaylattı. Zamanında cevap yazılırken yanlış işlem yapılmış, mahkeme de bedelini ödememiş sayıyor. Dosyaları çıkarttık, şimdi istinat mahkemesinde. Altımızdan icra nedeniyle aracımız alındı. Devletin altından araba alınır mı? Çok mu önemli? Ama ben işin özüne kızıyorum. Bir tane çapulcu gelip benim alacağım var diye arabamıza haciz koyduracak. Daha yüksek meblağlarda borcumuz olan adam bize bunu yapmıyor. Şu anda kendi aracıma biniyorum, benzinimi kendim koyuyorum, şoföre de gerek yok. Kendi aracımı kendim de kullanabilirim.”
‘BEN RANTTAN ANLAMAM, İŞİME BAKARIM’
Haram lokma yemeyeceğini söyleyen Yılmaz: “Ben kendi aracımla geçinin bir yarısı çarşıda gezebiliyorum. Çünkü kimseyle fitne, fesadım yok. Birilerine çıkar, rant sağlayacak bir durumum yok. Yapsaydım peşimde adam olurdu. Ben ranttan anlamam, işime bakarım. Tüyü bitmemiş insanın hakkını yemem, bu zamana kadar boğazımdan haram lokma geçirmedi bundan sonra da Allah nasip etmesin. Geçmesin diye her türlü donanımı da yapıyorum.”
‘SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN DE GERİ KALMADIK’
Sosyal belediyecilik anlamında yaptıkları çalışmaları anlatan Yılmaz: “Biz bir çok çalışmayı yaparken sosyal belediyecilikten de geri kalmadık. Her yeni doğun bebeğimiz ziyaret edilir, askerimiz için bir çanta hazırlarız. Özel günleri asla unutmayız.”
‘PARTİM ADAY GÖSTERİRSE ÇALIŞMALARIMI TAMAMLAMAK İSTİYORUM’
Mart ayında yapılacak seçimlerde partinin aday göstermesi durumunda canla başla mücadeleye devam edeceğini söyleyen Kerim Yılmaz: “Şu anda aldığım görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. Bir dönem daha belediye başkanı olmayı düşünüyorum. Partimiz bizi aday gösterir vatandaşımızda teveccüh gösterirse Belediye Başkanı olarak görevimize devam etmek istiyoruz. Hedeflerim ve projelerimiz var. Emekle safhasında olan çalışmalarımızı koşma safhasına getirmek istiyoruz. Olurda partim beni aday göstermezse aday olan arkadaşımla canla başla çalışırım. Tek gayem vatandaşımıza hizmet, ilçemizin gelişmesidir. En iyi personelle en güzel hizmeti yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2018, 19:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kozlu son durak
Kozlu son durak - 6 yıl Önce

Son durak mevkigini goruyormusun acaba bi hizmet birak hazirandan beti kazdigin yollari kapat be.........

SIRADAKİ HABER