Tente ve Sundurmada Beklenen Karar Çıkmadı

Tente ve Sundurmada Beklenen Karar Çıkmadı

Tente ve Sundurmada Beklenen Karar Çıkmadı

Zonguldak Belediye Meclisi Şubat/2018 dönemi birinci oturumu meclis toplantı salonundan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığından gerçekleştirildi. Önemli gündem maddelerinin tamamı komisyonlara havale edilirken Belediye Meclisi’nin 2. Oturumu 7 Şubat Çarşamba Günü gerçekleştirileceği açıklandı.
03-Meclis Üyeleri Mehmet İzzet TÜRKÇELİK, Selçuk HASDEMİR, Süleyman ÖZDOĞAN ve Gökhan DEMİR tarafından verilen; Belediye sınırları dahilinde kalan yapılara ilişkin tente, sundurma, zemin terası açılır kapanır sistemler hakkında usul ve esasların uygulanmasına ilişkin yönetmelik hazırlanması talebi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu” okunarak oy birliği ile karara bağlandı.
DEMİR GEÇEN AY KONUŞMUŞTU
Zonguldak Belediye Meclisi CHP’li üyesi Gökhan Demir daha önce tente ve sundurmalar ile ilgili alınan kararlara ikişikin daha önce yaptığı açıklamada, ““ Ben bir esnaf olarak işletmecilerin çarklarına en hızlı döndürmesi gerektiğine inanıyorum. Hepimiz ticaret yapmaya çalışıyoruz. Ülkenin hali ve ekonominin durumu bellidir. Biz Zonguldak belediyesi olarak tabii ki destek vermeye çalışıyorduk ama bu konunun bu kadar uzucağını düşünmemiştik. Bu sürecin daha hızlandırılması gerektiğine inanıyorum. Önümüzde daha farklı örnekler vardır. Mesela İstanbul’da Beşiktaş Belediyesidir. Biz Beşiktaş Belediyesine gittiğimiz zaman Danıştay’dan kararın çıktığını ve kış bahçelerinin yapılabileceğini bu sebeple esnafın arkasında durabileceğimizi belirttiler. Şimdi kendi komisyonunu bir komisyon başkanımıza bakıyoruz, konuyu uzattıkça uzatıyorlar. Bu konuda art niyet olduğuna inanmak istemiyorum ama zaten inansaydım daha farklı konuşurdum. Çünkü biz esnafız ve esnafın yanında olmamız gerekiyor. Bizim belediye olarak görevimiz esnafın yanında olmaktır. Esnafımız yarın kar ve yağmur yağdığında hiçbir şekilde iş yapamaz hale gelecektir. Alışveriş merkezindeki dükkanların hali bellidir. Alışveriş merkezi yönetiminin de bu esnafın yanında olduğuna inanmıyorum” demişti.
İlgili madde ile alınan son kararda ise tente ve sundurmalar ile ilgili eski yönetmelik çerçevesinde devam edilerek yeni düzenlemenin hayata geçirilmeyeceği öğrenildi. Bu doğrultuda Zonguldak’ta özellikle kafe-bistroları ilgilendiren ‘Kış bahçeleri’ ile ilgili düzenlemenin askıda kaldığı öğrenildi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER