TERMİNAL ÇEVRESİNDE ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

TERMİNAL ÇEVRESİNDE ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Zonguldak’ın Milli Egemenlik Caddesi’ndeki 100’üncü Yıl Terminali'nde üst üste meydana ya heyelanın ardından Zonguldak Belediyesi ekiplerince onarım çalışmalarını başlattıldı.
Zonguldak’ın Milli Egemenlik Caddesi 100’üncü Yıl Terminali’nde 3 kez üst üste heyelan meydana gelmiş, yaşanan olayda şans eseri can ve mal kaybı olmamıştı. Dik yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak kütlesi, terminalin içine düşünce, çevredekiler korku dolu anlar yaşamış, Zonguldak Belediyesi  ve Afet ve Acil Durum (AFAD) Zonguldak Şubesi çevrede inceleme yapmıştı. Heyelanın devam ettiği tespit edilince de otogarın geçici süreliğine kapatılmasına karar verilmişti.
Yaşanan olayların ve incelemelerin ardından bugün de, terminalin dış kısmında onarım çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların başladığını gören çalışan ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı. 
Onarım çalışması kapsamında belediye tarafından heyelanın ön tarafına dolgu malzemesi ile birlikte set çekilerek koruma altına alınıyor.
Set çekilmesinin ardından yamaçlarda heyelan olmaması için fore kazık çalışması yapılacağı öğrenildi.

Diğer yandan heyelanın geçtiğimiz yıllarda  Zonguldak Belediyesi tarafından terminalin tam üstü mevkiinde bulunan çıkmaz sokak'a yola açımak için dinamit atılması sebebiyle kayanın çatladığı, Ayrıca kaynak suları sebebiyle yapımı zayıflamasından dolayı meydana geldi ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2021, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER