Tosun'dan gençlik vurgusu!

Tosun'dan gençlik vurgusu!

Tosun'dan gençlik vurgusu!

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Genel seçimler öncesi AK Partiye yapılan yoğun Aday adaylık başvurularını değerlendirdi. Gençlerin aday adaylık başvurularına dikkat çeken Tosun, ülkelerine hizmet etmek isteyen gençlerin AK Parti’yi seçmelerinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.
Dün akşama kadar bize 40 tane başvuru yapıldı
24 Haziranda yapılacak Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için aday adaylığı süremiz dün akşam itibari ile bitiyordu fakat genel merkez tarafından bu süre 3 Mayısa kadar uzatıldı. Dün akşama kadar bize 40 tane başvuru yapıldı, çok az bir kısmı Ankaradan büyük kısmı da burada İl Binamızdan bu taleplerini iletip evraklarını teslim ettiler. Bu 40 arkadaşımızın içinde genç arkadaşlarımız çoğunlukta. 16 Nisanda çıkan Referandumda onaylanmış olan seçilme yaşı ile ilgili karardan sonra bu başvurular tarafımıza teslim edildi. Bu şekilde bu genç arkadaşlarımızın bizi tercih etmesi bizleri mutlu etmiştir. Bu da Ak Partinin kurulduğu günden beri gençlere ne kadar önem verdiğininbir göstergesidir.
Gelen gençlere baktığımda hepsinin pırıl pırıl çocuklar olduğunu görüyorum.
Gelen gençlere baktığımda hepsinin pırıl pırıl çocuklar olduğunu görüyorum. Kızlarımız ve erkeklerimiz var ve inşallah onların çıktığı bu yolda başarılı olmaları temennimizdir. Dediğim gibi Mayısın 3üne kadar da başvurularımızı almayı sürdüreceğiz. Onun ardından da 5 Mayısta genel merkezden gelen 3 vekilimiz ile temayül yoklaması yapacağız. Onlarla beraber teşkilatlarımız ana yönetimlerden köy ve mahalle başkanlarına kadar aday adaylarımız ile ilgili fikir beyan edecek. Yaklaşık Bin Dörtyüz kişi fikir beyan edecek ve bu fikirler parti merkezi için çok önemlidir. Buradan çıkan sonuçlar Ankarada gözden geçirilecekler ve süre de kısa da olduğu için bu temayüller ışığında alınan fikirlere bakılıp alt komisyon, ara komisyon ve üst komisyondan geçerek inşallah Zonguldakın adayları belli olacaktır. Yani önümüzdeki hafta sonuna mesaimiz yoğun geçecek.
Ülkeleri için bir şeyler yapmak derdindeler ve bunun kapısı olarak bizi gördüler.
Genç arkadaşlarımızın bazıları gerçekten çok genç yaştalar, okullarını yeni bitirmiş pırıl pırıl insanlar. Bu arkadaşlarımız geldiklerinde sohbet ediyoruz ve hepsi aklı başında insanlar. Ülkeleri için bir şeyler yapmak derdindeler ve bunun kapısı olarak bizi gördüler. Gençlerin bu yola girmeleri çok hoş birşey. Bu arkadaşlarımız aday olur ya da olmaz; bu dönem olmaz bir dahaki dönem olurlar. Bu hakları da Recep Tayyip Erdoğanın Türkiye siyasetine kattığı dinamizmdir, böyle bakmak gerekir. İlk olarak engellilerin siyasete katılması ve bu kadar çok engellinin temsiliyet alması da bizim dönemimizde olmuştu şimdi de gençlerde bunu görebiliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER