Yavuzyılmaz, Öner Özgür'le görüştü

Yavuzyılmaz, Öner Özgür'le görüştü

Yavuzyılmaz, Öner Özgür'le görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TEM Otoyolu üzerinde Zonguldak İli yön tabelası olmaması ile ilgili, TEM Otoyolu’nun sorumluluk alanında olduğu Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Ocak Ayı sonunda Karayolları Genel Müdürlüğü’ne TEM Otoyulu’na Zonguldak İli Yön Tabelaları konulması için dilekçe veren Yavuzyılmaz’ın, bu talebi doğrultusunda Müdür Özgür, gerekli adımların atılması için talimat verdiğini belirtirken, eksikliğin en kısa zamanda giderileceğini CHP’li Milletvekiline bildirdi.
Yavuzyılmaz dilekçesinde; “TEM Otoyolu’nda yaptığımız inceleme neticesinde anlaşılmıştır ki; Bolu-İstanbul ve İstanbul-Bolu istikametinden Düzce, otogar ve Zonguldak’a gitmek için otobandan çıkış yapmak isteyen sürücülerin; Düzce Gişeleri’ne ulaşmaları için konulan trafik yönlendirme levhasında büyük bir eksiklik bulunmaktadır. 

Levhada Zonguldak ifadesi yazmamakta olup, Zonguldak yönünü ifade eden herhangi bir uyarı bulunmamaktadır. Bu nedenle her gün İstanbul - Bolu istikametinden gelip bu çıkışı kaçıran binlerce araç, Kaynaşlı çıkışına kadar gitmek suretiyle, bu noktada otobandan çıkış yaparak Zonguldak istikametine dönebilmektedir. Bu şekilde yolun 15 km daha uzadığı tespit edilmiştir.

Günde on binlerce aracın Zonguldak’a gitmek üzere kullandıkları TEM Otoyolu’ndaki bu eksiklikler sürücüler açısından büyük bir zaman ve maddi kayıplar doğurmakta olup, ciddi mağduriyetler yaratmaktadır.

Bu kayıplar ve mağduriyetlerin bilançosu, ayda 2 Milyon TL ilave akaryakıt maliyeti ve 200 bin saatin üzerinde zaman kaybı (1000 işçinin bir ay boyunca bir fabrikada çalışmasına eşdeğer bir zaman) olduğu hesaplanmaktadır. Bu maliyetler halkın sırtına yüklenmekte olup, ülkemizin kaynaklarının boşa harcandığını da göstermektedir.

Cumhuriyet’in ilk İli olan Zonguldak’ın, günde on binlerce araç geçişinin olduğu bir güzergâhta - TEM Otoyolu’nda - adının yok sayılması hem Zonguldak’ta yaşayan, hem de Zonguldak’a gitmek isteyen vatandaşlarımıza yaşatılan bir ayıptır." ifadelerine yer vermişti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 19:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER