Yeni sistem, hızlı bürokrasi!

Yeni sistem, hızlı bürokrasi!

Yeni sistem, hızlı bürokrasi!

Millet Bahçesi ve Kapuz-Tersane Proje açıklamalarının 24 Haziran seçimlerinin ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etmesinin ardından yapılması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle yeni sistem ile birlikte bürokrasinin daha hızlı işler hale geleceği belirtilmişti. Yapılan yorumlarda bürokrasinin vaat edilen hıza uygun hareket etmeye başladığı yönünde oldu. Hali hazırda Zonguldak’ta Vali Çınar önderliğinde bürokrasi hızlı adımlar atarken 24 Haziran sonrası bu işleyişin daha hızlı olacağı belirtiliyor. 
Diğer taraftan devlet idaresinin Zonguldak ile yakından ilgilendiği bir başka konu. Özellikle Türkiye’de en başarılı ikinci teşkilat olan Ak Parti Zonguldak’ın başarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti Genel Merkezin dikkatini çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeler yavaş yavaş rayını otururken sırada ki konu ise TTK’ya alınacak olan işçiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak mitinginden verdiği sözlerden bir diğeri TTK’ya alınacak olan 1000+500 işçi vaadi olarak hafızalara kazınmıştı.

KAPUZ-TERSANE
Zonguldak Tersane-Orta Kapuz Sahili ve yakın çevresinin yıkımdan sonra gerçekleştirilecek projenin detayları belli olmaya başladı. Projede, plaj müdavim ve ziyaretçilerinin milli servet olan denizler ile bağlantısının güçlendirilmesi amaçlanmasının yanı sıra kent merkezine entegre yürüyüş rotası, rekreasyon alanları ve deniz turizminin gelişimine yönelik aktiviteler tasarlandığı dikkatler kaçmadı. Kapuz-Tersane bölgesinin mevcut coğrafi yapısının korunması gözetildiği ve buna yönelik düzenlemeler yapıldığı dikkatlerden kaçmıyor. 

MİLLET BAHÇESİ
Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak mitinginde müjde olarak verdiği ‘Millet Bahçeleri’nin detayları ise belli olmaya başladı. Kozlu sahil boyunda olan eski çöp alanının millet bahçesi olarak değerlendirileceği açıklanırken Valilikten ise proje ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yaklaşık 150 dönüm büyüklüğündeki “Zonguldak Millet Bahçesi Projesi Alanı” Zonguldak halkının “kent parkı” ihtiyacını karşılamak üzere kurgulandı. Parka şekil veren ana kurgu dolgu alanının topografyası oldu. Bu topografya alt kotta açık otopark ile kullanıcıları karşılarken, parkın başlangıcından itibaren yürüyüş ve bisiklet yolları ile üst kota ulaşılıyor. Sazlık bitkiler bahçesi ile alanın doğal peyzajı korunarak, kullanıcılar doğal bir peyzaj içerisinden parka giriş yapılması planlanıyor” ifadeleri kullanıldı

Gündem

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER