Yok artık! 17 yıllık su borcu! 24 bin TL!

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan gündemi değerlendirdi, bomba açıklamada bulundu

Yok artık! 17 yıllık su borcu! 24 bin TL!

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Ankara ziyaretlerinin yanı sıra, Fevkani Köprüsü ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Alan: ‘Allah’ın izniyle bir bir tanılarını koyduk, tedavilerine başlayacağız’ dedi.
Öte yandan, Zonguldak Belediyesinin ödenmemiş su borçları ile ilgili yeni bir yapılandırmaya girdiğini söyleyen Başkan alan, 17 yıldır su borcunu ödemeyen bir kişinin tespit edildiğini söyledi. 17 yıldır su ödemeyen kişinin evine tebligat gitmesinin ardından 24 bin TL olan burcu için yardım istediğini ve bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini söyleyen Başkan Alan, su borcu olan vatandaşlara seslendi.
‘TANILARINI KOYDUK, TEDAVİLERİNE BAŞLAYACAĞIZ’
Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretleri değerlendiren Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan: “Ankara’da bir dizi ziyaretlerimiz oldu. Bu aralar tam çalışma zamanı. Havaların güzel olduğu bu günlerde yollarımız, park bahçelerimizin şekillenerek bir an önce vatandaşımıza sunulmasını istiyoruz. Yıllardır birikmiş sorunlar var ama biz bunları çözmek için bu göreve talip olduk. Allah’ın izniyle bir bir tanılarını koyduk, tedavilerine başlayacağız. Şu an yolla yatıp yolla kalkıyoruz dersek az olmaz. Yollarımız gerçekten sıkıntılı. İnşallah bunları en kısa zamanda çözeceğiz”  dedi.
‘BENDE ANLAMADIM’
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın kendisine yaptığı ziyaretin ardından ‘Fikir ayrılığında bulunduk’ sözlerini değerlendiren Başkan Alan: “Deniz bey neden böyle bir açıklama yapmış anlamış değilim. Bana da arkadaşlarım açıklamayı gösterdi. Görüş ayrılığı derken, her konuda anlaşacağız diye bir kavram yok. Zonguldak’ın ortak çıkar ve menfaati neyse o konuda anlaşmak zorundayız. Zaten istişarenin önemi burada. Tekrar bir araya geleceğiz, çünkü Zonguldak’ın kaybedecek bir saniyesi bile yok. Ben yaptım oldu, niyetimiz hiçbir zaman olmayacak. Artık kişileri bırakalım, konuları konuşalım. Zonguldak’ta yaşayan bütün insanımız hizmet istiyor” dedi. 
‘KÖPRÜ ALTI ESNAFINI KİMSE TEDİRGİN ETMESİN’
Fevkani Köprüsü ile ilgili son kez açıklama yaptığını söyleyen Başkan Alan: “Köprü açıklaması artık kabak tadı verdi. Biz bugün köprüyü yıkmak istesek, altında ki esnafa yer göstermek için proje hazırlasak iki buçuk sene sürer. Köprü altı esnafını lütfen tedirgin etmeyelim. Biz esnafla da hep görüşüyoruz. Vatandaşın bir haftadır başka işi yokmuş gibi bununla uğraşıyoruz. Biz köprüyü tekrar konuşacağız, onları uygun bir yere yerleştireceğiz, tapu sahibi olmak isteyen tapusunu alacak. Bu konuyu herkesle istişare edeceğiz, tek başımıza alacağımız bir karar değil. Önemli bir karardır” dedi. 
‘CEZA KESİN DEĞİL UYARIN DİYORUZ’
Kaldırım işgal edenlerle mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Alan: “Biz arkadaşlarımıza gidip ceza kesin demiyoruz, uyarın diyoruz. Vatandaşımız kaldırım işgali istemiyor. Vatandaş kullanım hakkı olduğu yerde bir şey istemiyor.  Eylül’e kadar biz sahaya çıkacağız zabıtalarımızla beraber, herkesi uyaracağız, düzenleme getireceğiz. Bahçesinde üretip satan kişiye gücümüz yetecek kısmını asla kabul etmiyorum. Biz sadece onları uyarıyoruz. İnşallah onlara uygun bir yer gösterip, ekmek paralarını kazanmalarına katkı sağlayacağız. Rutin bir çalışma yapılmıştır. Biz belediye olarak vatandaşımızın isteğini yaptık. Vatandaşlarımızın da, seyyar satıcı kardeşlerimizin de özveride bulunması lazım bizimde görevimizi yapmamız lazım” dedi. 
‘ARTIK SULARI KESECEĞİZ’
Su borcu olanlara uyarıda bulunan Başkan Alan: “Mevcut durumda su indirimi konuşuluyor. Haklılar, çünkü biz bunun sözünü verdik. Arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapıyorlar. Kasım ayında inşallah ortak bir karar alınıp Ocak ayında indirimli su fiyatı faturaya yansır. Ama işin başka bir boyutu da var. Vatandaşımızın da bunu bilmesi gerekiyor. Yıllardır ne yazık ki su faturasını ödemeyen binlerce vatandaşımız var. Mesaimizin çoğunu her gün bunlarla geçiriyoruz ve büyük bir zaman kaybı oluyor. Biz bunların önüne geçebilmek için Salı ve Perşembe günleri Halk Günleri yapıyoruz. Onun dışında vatandaşlarımız sürekli özellikle su borcu konusunda bize mesai harcatmak zorunda bırakıyorlar. Bazı şeyleri gözümle görmesem belki bende inanmazdım ama,  yılının Mart ayında en son belediyeye gelip su parasını ödemiş ve bin lira borcu olan bir vatandaşımız geldi. ‘Sayın başkan borcumuz var, siz bize yazı göndermişsiniz’ dedi. Evet, yeni bir uygulamaya geçtik. Çünkü  belediye olarak bizim en büyük gelirimiz su ve ikincisi biz belediyemizin gelirlerini korumak zorundayız. Ayrıca su faturasını düzenli ödeyen vatandaşlarımızın da hakkını gözetmek zorundayız. 17 yıl su borcu ödemeyip, sonra bize gelip ne yapacağız diye soranlarla da karşı karşıya gelebiliyoruz. Bizim artık bunları aşmamız lazım. Vatandaşımızın doğalgaza, elektriğe borcu yok çünkü kesiliyor. Hizmet bekliyoruz, ama belediyemizin ana gelirini almak zorundayız. Kullanılan suyun bedelini belediye olarak tahsil etmek zorundayız. İnsanlarımız uzun yıllar su ödememiş, biz bunun önüne geçmek zorundayız. 18 milyondan fazla vatandaşlarımızdan su alacağımız var. Tahsil etmiş olsak daha iyi hizmetler yaparız. Vatandaşlarımız borçlarını düzgün ödememişler, biz yine de bir protokol yapıyoruz. Bu şehir hepimizin. İnsanlarımızın haklarını savunacağım. Evlerine tebligat gelen vatandaşlarımız protokolden yararlansınlar. Yoksa sularını kesmek zorunda kalacağız” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2019, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER