BİNLERCE LİRALIK İSRAF!

Yönetim kurulu üyesi zemin taş döşeme işini "Gereksiz ve boş harcamalar" olarak değerlendirdi.

BİNLERCE LİRALIK İSRAF!

Alaplı Belediyesi’nin Sahil Dolgu alanında eski Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu döneminde döşenen kilitli parke taşlarını söküp, yerine normal taşları döşemesi ve sökülen kilit taşları denize atılması, Vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.  Belediyenin parasızlıktan yakındığı şu günlerde, gereksiz taş döşeme işinin on binlerce liralık gereksiz masraf ve israf olduğunu belirtiyorlar.

Sahil dolgu alanını yapılan uygulamayı hayretler içinde izlediğini belirten Ak Parti Alaplı Yönetim kurul üyesi Hüseyin Eroğlu, belediyenin sahil dolgu alanında yaptığının “sök- tak” olduğunu,  zemin taş döşeme işinin de   ’Gereksiz ve boş harcamalar’ diyerek tepki gösterdi.

  2019 Yerel seçimlerinde onlarca projeyi hayata geçireceğini söyleyerek halktan oy talep edip üç bin oy farkıyla belediye başkanı olan Nuri Tekin’in, hala sahil dolgu alanında çiçek, böcek işleriyle uğraşıp on binlerce liralık gereksiz zemin taş döşeme işin Belediye’ye ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere, kamu kaynaklarının israf olmaması, etkin ve verimli kullanılmasına çağrıda bulunan Hüseyin Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; ”Alaplı belediyesi parasızlıktan yakınıyor, diğer taraftan da pırıl pırıl yeni olan parke taşları sökülüyor, yerine bir başka taş döşeniyor. Vatandaşların, esnafların tüm Alaplı halkının cebinden çıkan paraların bu şekilde gereksiz harcamalarla çar çur edilmesi kabul edilir gibi değil. Ayrıca birinci etap sahil dolgu alanı eski belediye başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu döneminde bölge kilitli parke taşlarıyla döşenmişti. Şimdi bu gün bu taşlar yerinden sökülüp, yerine yeniden taş döşenmesi israftan başka bir şey değildir.

Oysa sahil dolgu alanı hepimizin yeridir. Bu alanın tahkimatı henüz tamamlanmadığından şiddetli dalgalar doldurulan alanı aşındırdığı gibi, kıyıya yakın bölümlerde yapılan çalışmalara da zarar veriyor. Örneğin, dikilen ağaçlar, oturma grupları deniz suyundan etkilendiği için zarar görüyor. Bu zararı önleyebilmek için, alanın belli noktalarında tahkimatı güçlendirme çalışmaları da kesinlikle yapılmalıdır. Alaplı belediye başkanı Nuri Tekin, sahil dolgu alanına üç yıldır tek bir çivi çakmamıştır. İlk dönem belediye başkanlığı zamanda yaptığı sahil dolgu alanında hiç ilerleme yoktur. Dolgu alanındaki basket sahası ve tenis kortlarından sonrası harabe şekilde ve moloz yığınıdır. Binlerce m2’lik kilitli parke taşının sökülüp çöpe gitmesi, kamu kaynaklarının, halkın parasının ve Belediye gelirlerinin nasıl kötü ve bilirsizce kullanıldığının açık bir göstergesi”  İfadelerini kullandı.

Gündem

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem likoğlu
Adem likoğlu - 4 ay Önce

Tekin kendisi zaten ayrı bir ekol eşi benzeri yok.. vatan millet diyor oğlunu paralı askere yolluyor bir söylese nerede pembe teskereli oğlu askerliğini yaptı… alaplıyı mahvettin ağaçlık alan bırakmadın heryer beton amatörce dök geç gitsin… sahilde bak birtane parke kalmadı aldı gitti herşeyi doldurdun da doldurdun denizi… etrafa çocuk parkı yapıyorsun mahalleler başı boş köpek kaynıyor .. bu köpekler birisini ısırdığında sakat bıraktığında yada öldürdüğünde bunun hesabını sen vereceksin ( kısasa kısas)

SIRADAKİ HABER