Fetö'den Yargılanmasına Devam Edildi

- FETÖ'nün ildeki kadın yapılanmasından sorumlu olduğu öne sürülen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi

Fetö'den Yargılanmasına Devam Edildi

BARTIN - Bartında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) kadınlardan sorumlu il imamı olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, FETÖnün kadınlardan sorumlu il imamı olduğu iddia edilen ve silahlı terör örgütü yöneticisi olmak suçundan yargılanan tutuklu sanık Rukiye Çoban, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Çoban, yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme başkanının, Tanık S.C, senin için örgütün il ablası olduğunu söylüyor. Ne diyeceksin? sorusuna Kabul etmiyorum. diyerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklikleri tamamlanması için duruşmayı 12 Aralıka erteleyerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- İddianame

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgütün ildeki kadın yapılanmasından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık hakkında, silahlı terör örgütü yöneticisi olmak suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER