Tunç, Dünya Engelliler Gününe doğru

Tunç, Dünya Engelliler Gününe doğru

Tunç, Dünya Engelliler Gününe doğru

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, engellilere daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunma gayretinde olduklarını bildirdi.

Tunç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, iktidara geldikleri ilk günden bu yana engellilere pozitif ayrımcılık ilkesiyle yaklaştıklarını, özellikle 2005de çıkardıkları Engelliler Kanununun bu alanda çığır açtığını belirtti.

Bu kanunla eğitimden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellileri ilgilendiren pek çok iyileştirme gerçekleştirdiklerini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

Engellilerin sosyal hizmetlere erişimine mani olan bürokratik engellerin kaldırılması, engelli vatandaşlarımıza ilk defa evde bakım ve evde sağlık hizmetlerinin sunulması, engellilerin eğitimde fırsat eşitliğine kavuşması gibi hizmetler, bu yöndeki çalışmalarımızın yalnızca bir kısmıdır. Engellilerimize yeni haklar tanındı, özel eğitim ve destek eğitimi verilmeye başlandı. Özel eğitim desteği alan çocuklarımıza her ay kişi başı asgari ücrete yakın destek sağlanmakta, engellilerin eğitim ve rehabilitasyon kurumlarına taşınması artık devlet tarafından ücretsiz yapılmaktadır. İlk defa bakıma muhtaç engellileri bakım hizmeti kapsamına aldık. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç engelliler için evde bakım aylığı uygulamasını başlattık ve ayrıca özel bakım merkezlerinden yararlanan engelliler için aylık iki net asgari ücret tutarında ödeme yapmaya başladık. Bütün vatandaşlarımıza olduğu gibi engelli kardeşlerimize de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisinde çalışmaktayız.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER