İstiklal Şairi"nin çocuk tiyatrosu sahnelendi..

Düzce'de "İstiklal Şairi"nin çocuk tiyatrosu sahnelendi

İstiklal Şairi"nin çocuk tiyatrosu sahnelendi..

DÜZCE - Düzcede, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoyun Milli Mücadele yıllarında yaşadığı zorlu hayatı konu alan Asım Dedi ile Zamanda Yolculuk isimli çocuk tiyatrosu oyunu sahnelendi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde Betül Odabaşının yazdığı, Zuhal Öztürkün yönettiği oyunda, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoyun yaşadığı zorluklar izleyiciye sunuldu.

Oyun hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan tiyatro oyuncusu Aydan Çakır, Mehmet Akif Ersoyun Milli Mücadele yıllarında yaşadığı zorlukların anlatıldığı oyunu izleyici ile buluşturduklarını söyledi.

Oyuna ilginin büyük olduğunu kaydeden Çakır, şöyle konuştu:

Üstat Mehmet Akif Ersoyun Milli Mücadele yıllarında yaşadıkları ve sonrasında Mısıra gitmesi gerektiği konularının işlendiği oyunu seyirci ile buluşturuyoruz. Oyunun ilk perdesinde Mehmet Akif Ersoyun kişisel özellikleri anlatılıyor. Sonrasında ise Milli Mücadele yıllarında aktif olarak görev yaptığı yer alıyor. O dönemde yazacağı her kelimenin, fitne ve fesada yer vermemek için kendisini kenara çekmesi işlenerek, kendi isteği ile Mısıra gitmesi dikkat çekiyor.

Mehmet Akifin 81. ölüm yıldönümü olduğunu ifade eden Çakır, Üstadın 81. ölüm yıl dönümünü olan bu günlerde 81inci ilimiz olan Düzceden bu turneye başladık. İstanbul dışında ilk defa burada izleyici ile buluştu bu oyun. Destek veren herkese teşekkür ederiz. diye konuştu.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 21:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER