5 TEMEL HEDEF

Ereğli Prof. Dr. Kutlu´yu ağırladı.

5 TEMEL HEDEF
gundemeregli.com- Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sönmez Kutlu, Kdz. Ereğli’deki vatandaşlarla buluştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın davetlisi olarak ilçeye gelen Kutlu,  31 Mahallede İftar Programı Etkinlikleri Çerçevesinde Uzun Mehmet ve Bağlık Mahalle İftarlarına katıldı ardından vatandaşlara konferans verdi.

----Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sönmez Kutlu, Ereğli’deki vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Uzun Mehmet ve Bağlık’taki mahalle İftarlarından önce kısa konuşmalar yapan Kutlu, İftardan sonra Amfi Tiyatroda mini konferans verdi. Kalabalık bir dinleyici grubunun izlediği konferansta, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri de hazır bulundu. İslam’ın 5 Temel Hedefi Kutlu, Amfi tiyatroda verdiği konferansında kısaca şu konulara değindi; ‘’İslam’ın, bugün modern dünyada insan hak ve özgürlükleri adı verilen beş temel hedefi vardır. Bunlardan birincisi, insan hayatını korumaktır. Yani İslam’ın temel amaçlarından birisi hiçbir canlıya, hiçbir insana, insan hayatına haksız olarak kıymamaktır. Bu yüzden yüce Allah Kuran- ı Kerim de buyurmaktadır ki, ‘…Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur…’’(Maide Suresi,32) İslam’da İnsanın Kazandıklarının Dokunulmazlığı Vardır. İslam’ın temel amaçlarından ikincisi ise, insanların kazanmış olduklarına, malına ve Mülküne saygı göstermektir, yani malın dokunulmazlığıdır.’’

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2013, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER