8 EYLÜL DÜNYA OKUMA YAZMA GÜNÜ

8 EYLÜL DÜNYA OKUMA YAZMA GÜNÜ
gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ta, 62 yaşında okuma yazmayı öğrenen Züleyha Sungur, 8 Eylül Dünya Okuma Günü törenlerine damgasını vurdu. Sungur, gazetecilere, dışarıdan ilköğretim, ortaöğretim ve liseyi bitirip üniversite okumak istediğini ifade etti.
8 Eylül Dünya Okuma Yazma günü, Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunması ile başlayan tören Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile sürdü. Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, bilginin ve okumanın önemini anlattı. Afyonkarahisar&[#]8217;daki şehitlerin ailelerine rahmet dileyen Tunçkaya, yeni eğitim sezonuna başlayan öğrencilere ve ailelerine başarı temennisinde bulundu. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri tarafından günün önemini anlatan şiirlerin okunduğu törende, 62 yaşında okuma yazma öğrenen Züleyha Sungur, okuma ve yazmanın önemini anlatan bir yazısını okudu. Yazısını okurken zorlanan Züleyha Sungur, kullandığı ifadeleri ile tören alanındakileri duygulandırdı. 13 bin 500 ilköğretim birinci sınıf öğrencisinin okula başladığı günde düzenlenen törende, kürsüye çıkmanın mutluluğunu yaşayan Sungur, tören sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Aile büyüklerinin izin vermemesi nedeniyle zamanında okuyamadığını belirten Sungur, hedefinin üniversite okumak olduğunu ifade etti. Öğretmenlerinin desteği ile dışarıdan ilköğretimi, ortaöğretimi ve liseyi bitirmek istediğini anlatan Sungur, &[#]8220;Küçüklüğümden beri okuma hevesi var. Bu heves benle beraber büyüdü. Okumayı öğrenmem bu güne denkmiş. Okuyamamamın sebebi ise zamanında büyüklerimin izin vermemesi. Henüz yolun başındayım. Ne kadar ilerleyebilirsem o kadar gideceğim. Okumak istiyorum. Üniversiteye de gitmeyi düşünüyorum ama kısmet. Şu an 7 yaşında gibiyim&[#]8221; diye konuştu.
Öğretmenleri ve Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise Züleyha Sungur&[#]8217;un kendilerini çok gururlandırdığını ifade etti. Sırasıyla tüm diplomaları da vermek istediklerini belirten Özbek, şunları söyledi: &[#]8220;Bu gurur tablosu. Bu heyecan, bu mutluluk gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah diğer diplomaları da veririz. Bütün okuma yazma bilmeyenlere de örnek olur. Bu da bizim hedefimiz.&[#]8221;
Öte yandan törene, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Satılmış Tunç Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Bölümü&[#]8217;nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, İl Halk Eğitim Müdürü Zülfikar Uçar, Zonguldak Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz ve öğretmenler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2012, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER