Beü´ de Üniversiteli minikler projesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) 3. Sınıf Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri “Minik Üniversiteliler” projesi kapsamında Subaşı Süleymanbeyler Orta Okulu’nda okuyan öğrencilere üniversitede ders verdiler.

Beü´ de  Üniversiteli minikler projesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) 3. Sınıf Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri “Minik Üniversiteliler” projesi kapsamında Subaşı Süleymanbeyler Orta Okulu’nda okuyan öğrencilere üniversitede ders verdiler.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi 3. Sınıf Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Uğurcan Çabuk, Songül Tatlı, Hamza Dalkılıç ve Osman Tünç, köy okulunda okuyan öğrencilere Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’ni tanıttı. Fakülte Dekan Yardımcısı Doç Dr. Soner Yavuz ve öğretim görevlisi Okt. Zübeyir Yazıcı´nın okul ile bilgiler vermesinin ardından fakülte öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Mehmet Baştürk’ün Çocuk Edebiyatı dersine katılan öğrenciler, üniversite ortamında ders gördüler. Büyük şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un vefatı münasebetiyle yine fakültenin konferans salonunda belgesel izleyen öğrenciler daha sonra okulda spor faaliyetleri ve öğle yemeğinin ardından Kdz. Ereğli’de bulunan Halil Paşa Konağı Müzesi’ne ziyarette bulundular. Son olarak Türkçe Öğretmen adayları proje sorumlusu öğrenciler tarafından okumanın önemi ile ilgili konuşma yapılıp, tüm öğrencilere kitap hediye edildi.

Öğrencilerle birlikte projeye katılan Subaşı Süleymanbeyler Orta Okulu Rehber Öğretmeni Merve Özdamar projeyi şu şekilde değerlendirdi:
“Topluma hizmet dersi kapsamında yapılan çalışmada, okulumuzdan seçilen öğrencilerle dolu dolu bir gün geçirdik, baştan sona çok iyi planlanmış bir çalışmaya dâhil olduk. Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlayan bu çalışmayla onlara yeni ufuklar açtığımıza inanıyorum. Üniversite ortamını görmek, bir üniversiteli gibi derse girmek, onların da bu noktalara gelebileceklerine olan inançlarını pekiştirdiğini düşünüyorum. Bu çalışmayı yapan öğretmen adayı arkadaşlarımın her ayrıntıyı düşünüp öğrencilerimize güzel bir gün hediye ettikleri için teşekkür ediyorum.”

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler ise; projeyi gerçekleştirmemizde kurum ve kuruluşlarla iletişime geçip, bize rehber olan Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ali Azar’a sonsuz teşekkürlerini sundular.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER