BEYAZ MELEKLERİ KANATLANDIRALIM

Proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Tarafından Desteklenmeye Uygun Bulundu.

BEYAZ MELEKLERİ KANATLANDIRALIM

Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğinin Hazırladığı ve Arama Kurtarma Faaliyetleri Konulu Proje İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Tarafından Desteklenmeye Uygun Bulundu.

Proje Zonguldak AFAD İl Müdürlüğü ve Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği(ERİDAK) ile ortaklaşa yürütülecek. Dernek Başkanı Muhammet Akyüz ve Proje Koordinatörü Musa Öztürk, Proje Hakkında; Madencilerin sadece kömür çıkarmada değil, doğal afetlerde de başarılarının tüm Türkiye tarafından taktir edildiğini ve Madenciler üzerindeki olumsuz düşüncelerin bu Proje sayesinde olumlu havaya çevirmeyi amaçladıklarını söylediler. Madencilerin doğal afetlerde göstermiş olduğu başarılı çalışmaların projelerine referans olduğunu söyleyen Başkan Akyüz , Madenciler Hem Marmara Depreminde kazma ile küreğin yanı sıra tokmak gibi yer altında kullandıkları basit malzemelerle 1999daki depremlerde 103 kişiyi enkazdan canlı kurtardılar hem de , 624 kişinin cesedini çıkardı.

Van Depreminde de 7 kişiyi canlı kurtaran madenciler birçok cesedi de çıkararak da bunu kanıtlamıştır dedi. Ülke genelinde yapılan haberlerde Madencilerden Afetlerdeki Başarılarından dolayı BEYAZ MELEKLER diye anılması projemize isim vermemizde önemli bir etken olmuştur diyen Proje Koordinatörü Musa ÖZTÜRK ise Projeyi anlattı. Projemizin toplam maliyeti 88.174,00 TL dir. Bunun 64.625,00 TL sinin Bakanlık tarafından karşılanacağını ,Proje kapsamında 20 Madencinin tam donanımlı eğitilerek kişisel malzemeler ile donanımlı hale getirecek dedi.Proje kapsamında teorik ve uygulamalı kurtarma derslerinin AFAD Zonguldak İl Müdürlüğü ve ERİDAK aracılığıyla yapılacak. Manisa Sama ve Van illeri olmak üzere İki İle Teknik Gezi düzenlenecek. Projemizin aşamalarında Biz Madencilere desteklerini esirgemeyen öncelikle Bölge Milletvekillerimiz Sayın Faruk ÇATUROĞLU ,Özcan ULUPINAR olmak üzere TTK Armutçuk Müessesesi Yöneticilerine Dernek Yöneticilerine ve üyelerimize teşekkür ederiz. Projemiz inşallah madencilerin sesinin tüm Türkiye de farklı şekilde duyulmasına vesile olur. Projemizin açılış etkinliği TTK Armutçuk Müessesesinde yapılacağını ve tüm bölge halkı ile Madencilerin Kurtarma faaliyetlerinde bulunduğu tüm bölgelerdeki vatandaşları aramızda görmekten onur duyacağını belirten Başkan Muhammet Akyüz etkinlik tarihi olarak ta 03.02.2017 tarihinde 14:00-16:00 saatleri arasında yapılacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2017, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER