BU OKULDA BAŞARI YÜZDE 90

BU OKULDA BAŞARI YÜZDE 90

gundemeregli.com-Alaplı Anadolu Lisesinden mezun olan 90 öğrenciden 80´i üniversiteye girmeyi hak kazandı.

Alaplı İlçesi’nde eğitim hayatına başladığı 1995  yılından bu yana  akademik, sosyal ve sportif alanlardaki başarılarıyla Alaplı’nın    gururu olan Alaplı Anadolu Lisesi öğrencileri, 2013 LYS  Sınavları’na elde ettikleri başarılı sonuçlarla bir kez daha yüzleri  güldürdü.

Okuldan 2012-2013öğretim yılında mezun olan 90 öğrencinin  80 kişisi   üniversitelere yerleşmeye hak kazandı.İlk yerleştirmede %90 yakın  başarı kazanmış oldular.

Edinilen bilgiye göre Anadolu lisesinden mezun olan öğrenciler  Lisans Yerleştirme Sınavı sonucunda sınava giren 90 öğrenciden 80 ‘i üniversiteye yerleşti. 2013 yılı Üniversiteye yerleştirme neticesinde, 3 öğrenci hukuk fakültesini kazanırken birçok öğrenci PDR, çeşitli öğretmenlikler, mühendislikler, uluslar arası ilişkiler, kamu yönetimi, hemşirelik, iktisat, işletme vb bölümlere girmeye hak kazandılar. Alaplı Anadolu Lisesinin yerleştirme başarısı %88 gibi ciddi bir rakama ulaşarak okulun tarihi başarısı olarak gerçekleşmiş oldu.

Kendisi ile görüştüğümüz okul Müdürü Cevat Çevik Öğrencilerimizle   düzenli, istikrarlı ve disiplinli çalışmalarımızın  sonucunu böyle bir başarıyla taçlandırdık. Bize bu mutluluğu yaşatan  öğrencilerimze, öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyoruz” diye  konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 07:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER