Doğan, BEܒde Mesnevi’de eğitim yöntemlerini anlattı

Doğan, BEܒde Mesnevi’de eğitim yöntemlerini anlattı

Doğan, BEܒde Mesnevi’de eğitim yöntemlerini anlattı
Akademisyen-Gazeteci-Yazar Doç. Dr. Süleyman Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde “Mesnevi’de Eğitim Yöntemleri” başlıklı konferans verdi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. 
“Mesnevi’de Eğitim Yöntemleri” konferansına konuşmacı olarak katılan Türkiye Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Süleyman Doğan, ilgiyle dinelenen konferansında Mesnevi’nin pedagojik unsurları içinde barındıran son derece önemli bir eser olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Mesnevi, Tasavvuf için bu¨yu¨k önem arz eden edebi eserlerin belki de başında gelmektedir. Yu¨zyıllardır bu esere du¨nyaca duyulan ilginin son derece yu¨ksek olduğu bilinmektedir. İlginin bu denli yu¨ksek olması iki temel sebebe bağlanabilir. Bunlardan ilki eserin içerdiği mesajlar olmakla beraber, bunlardan ikincisi eserin bu mesajları iletişindeki pedagojik başarıdır. Eserin okuyucuyla arasında son derece sağlıklı bir iletişim kurabilmesi Mevlana’nın insan doğasını ve nasıl iletişim kurulabileceğini ne kadar iyi kavradığını göstermektedir. Mesnevi’ de insanı eğitmek için anlatılan metotlar kadar, iyi bir eğitimin, öğretmenin ve öğrencinin de sahip olması gereken özelliklere dair mesajlar su¨rekli olarak verilmektedir. Bu metotların ve mesajların modern psikoloji ve pedagoji bilimlerince de bugu¨n kabul edilen çeşitli doğrularla çok sayıda kesişim içermesi Mevlana’nın insan doğasını ne kadar iyi kavradığını ve eserinin evrenselliğini göstermektedir.”
BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Doç. Dr. Süleyman Doğan’a verdiği konferans anısına teşekkür plaket takdim etti.
Program sonrası Doç. Dr. Süleyman Doğan, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırarak kitaplarını imzaladı.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 06:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER