Ekip İtalya ve İspanya´da incelemelerde bulundu

Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile kent merkezinde bulunan Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi) öğretmenleri iki farklı Avrupa ülkesinde incelemelerde bulundu.

Ekip  İtalya ve İspanya´da incelemelerde bulundu

Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile kent merkezinde bulunan Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi) öğretmenleri iki farklı Avrupa ülkesinde incelemelerde bulundu. Muhasebe eğitiminin geliştirilmesi amaçlanan projenin sahibi Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje ortakları ise Alaplı Çok Programlı Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ereğli Muhasebeciler Derneği’dir. İtalya ve İspanya ülkelerinde konu gereği incelemelerde bulunan ekip projenin verimli olacağı inancında.

Proje hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri proje faaliyetlerini şu şekilde açıkladı: “Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje, AB´nin uyguladığı ve tüm dünyaya yayılmaya başlayan UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) sisteminin yerinde uygulanmasını gözlemlemeye ve öğrenilmesine yöneliktir.

PROJE SAHİBİ: UZUN MEHMET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Proje Ortakları: Alaplı Çok Programlı Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ereğli Muhasebeciler Derneği Proje Akışları: 19 Nisan- 03 Mayıs İtalya, 20 Haziran- 04 Temmuz İspanya.Deneyimsel eğitim metodolojisiyle incelemeler yaparak, belirlenen hedefler doğrultusunda projede gerçekleştirilen faaliyetleri ise; “İşletmelerde kullanılan muhasebe sistemleri incelendi meslek liseleri ziyaret edildi, Farklı muhasebe uygulama metotları keşfedildi. Mesleki Eğitim sistemi hakkında bilgiler alındı. İtalya ve İspanya ülkelerindeki iş imkanları ve iş ortamları gezildi, çalışma koşulları hakkında bilgi edinildi. Bilişim destekli online sistem üzerinden gerçekleştirilen bildirgeler, faturalar, beyannameler incelendi. İşletmelerin yıl sonu hesap kontrolü ve raporlama teknikleri incelendi, Uygulama örnekleri çözüldü. Kültür gezileri yapılarak gidilen ülkelerin tarihi, coğrafik, kültürel zenginlikleri görüldü.”

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER