KDZ EREĞLİ´DE 94.YIL ÇOŞKUSU

KDZ EREĞLİ´DE 94.YIL ÇOŞKUSU
gundemeregli.com-
  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tüm Yurtta olduğu gibi Ereğli´de de çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı
 
Kdz. Ereğli ‘de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Atatürk Anıtı´na çelenk’in sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması başladı. İkinci tören ise Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü kapalı spor salonunda düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törende konuşan Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü M.Naci Kılıç, 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu söyledi.

Meclisin açılışının, Ulusal Egemenliğin 94. yılını kutladıklarını belirten İlçe Milli Eğiitm Müdürü M.Naci Kılıç,“  Bugün yeni bir tarih başlangıcı ve Türk Milleti adına yeni bir dönüm noktası olan bir gün ve bir bayram adı “23 Nisan “ Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nin açılışının 94. Yıldönümü bu yıl dönümünü kutluyoruz.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü ışık ışık, dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum, senin destanını yazacağım, bu bayram mavi göklerin bayramı, bu bayram kız kardeşimin şehidimin bayramı, bu bayram destan yazan değil, destan yapan bir milletin bayramı ve bu bayram geleceğimize müjde olan evlatlarımızın, çocuklarımızın bayramı, kutlu olsun,94 yıl önce Atatürk Ankara’da toplanan Milletvekillerine, Milli iradenin yalnız bir şahsın düşüncesinde değil bütün bir millet ve fertlerinin arzularının, emellerinin birleşmesinden ibaret olduğunu söylemiş ve bunu ilan etmiştir. Demişti ki, Büyük Millet Meclisi Türk milletinin asırlar süren arayışının özü ve onun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir misalidir. Özgürlüğünde, Eşitliğinde, Adaletinde dayanak noktası Milli Egemenliktir demiş, Milli Egemenlik vurgusu yapmıştır.bu nedenden dolayı burada toplandık 23 nisan 1920’de Türkiye büyük millet meclisinin açılması tarihi bir olaydır.bu olay ayrıca bir milletin ayağa kalkarak hürriyet bayrağını açma olayıdır.çünkü Türk tarihimizin dönüm noktasıdır.henüz Cumhuriyet kurulmamış olmasına rağmen 23 nisan 1920’de Demokrasinin temellerinin atılıyor olması bu güne ayrı bir değerlik kazandırmıştır,Bugün çocuklarımız hürse,artık bizler değişmiş bir ülkede muhasır medeniyetler seviyesinde işler yapabiliyorsak,Tüm Dünya insanları ile kucaklaşabiliyor ve çocuklarımızda tüm dünya çocuklarıyla beraber el ele,gönül gönüle verebiliyorsak,ortaya koyduğumuz işlerle,Dünya insanlarına,Kardeşlik,Barış ve Sevgi mesajları verebiliyorsak bunlar büyük bir millet olma yolunda bir eğişi atladığımızın işaretidir.nu duygu ve düşüncelerle sizlerin ve tüm çocukların bayramını kutluyor,saygı sevgi ve teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.Konuşmaların ardından Erdemir İlkokulu Adana yöresi halk oyunları gösterisi, Milli Eğitim müdürlüğünce okullar arasında yapılan 23 Nisan konulu kompozisyon yarışması birincisi Suna Gül tarafından “En mutlu gün” adlı eserinin okunması,Erdemir İlkokulu Kafkas yöresi halk oyunları gösterisi, İlçe milli eğitim müdürlüğü şiir yarışması birincisi Çağla Aşut tarafından 23 Nisan adlı eserin okunması, Erdemir İlkokulu Potpori halk dansları gösterisi, Ted Kdz Ereğli koleji bando ve mızıka takımı eşliğinde çocuk şarkıları sunum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı münasebetiyle İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce düzenlenen şiir kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi gibi dolu dolu geçen etkinlik ardından coşkulu alkış ile sona erdi.

Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü kapalı spor salonunda düzenlenen Törene; Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Ali Azar, Kdz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Naci Kılıç, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır,Meclis üyeleri , askeri erkân, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER