Bu ısrarda devam edilirse,Grev kararı alacağız

Bu ısrarda devam edilirse,Grev kararı alacağız

Bu ısrarda devam edilirse,Grev kararı alacağız



Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Sendika Üyesi işçiler tarafından “Türk Metal ,Türk Metal Güçlü Güçlü Türk Metal” sloganlarıyla karşılandı.Kavlak Ereğli-Alaplı karayolu üzerinde bulunan OSB girişinde çok sayıda aracın katıldığı konvoyla karşılanarak Gülüç Büyük Anadolu Otel’e geldi. Beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş ve Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan ve Şube Yöneticilerinin katılımı ile Gülüç Büyük Anadolu Oteli önünde işçilere teşekkür konuşması yapan Kavlak,Burada daha önce kapsamlı bir toplantı yaptık ve şu sözü verdim, Taslağı siz hazırlayacaksınız, virgülüne dahi dokunmadan bu taslağı gerekli muhataplarına ileteceğim, taslağı hazırladınız, virgülüne dokunmadık, bu taslak bizim namusumuzdur. Biz namusumuza sahip çıkacağız “dedi.
Sendika ile ERDEMİR arasında 4700 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçinin talebi doğrultusunda 3 liralık zam istediklerini fakat işverenin 68 kuruşluk zam teklif ettiğini belirten Kavlak İşçilere hitaben şu konuşmayı yaptı.‘’Değerli arkadaşlar yarın tüm televizyonlar verecekler, buradan sadece Ereğli’ye değil tüm Türkiye’ye mesajımızı vereceğiz. Hatırlarsanız 2 ay önce beraberdik sizlerle kapsamlı bir toplantı yaptık ve size şu sözü verdim ‘’ Dedim ki; Taslağı siz hazırlayacaksınız virgülüne dahi dokunmadan ben de bu taslağı gerekli muhataplarına ileteceğim. Taslağı siz hazırlandınız mı? Virgülüne dokundum mu? Bu taslak konusunda ısrarınız devam ediyor mu? İşte bu taslak bizim namusumuz değerli arkadaşlar.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL BEDENİMİZİ KOYDUK

Değerli arkadaşlarım ,biz bu taslakta saatlik ücretlerimize 3 liralık zam istedik yani ayda 900 lira gibi bir para istedik. Bakın biz bugüne kadar 20 iş yerinde toplu sözleşme imzaladık, 20 iş yerinde bize hiç kimse 1 liranın altında teklif vermedi, ilk defa Erdemir 68 kuruş bir teklif verdi. Bozuk para verdi değerli arkadaşlar herhalde aramızı bozacaklar. Ben iyimser olmak istiyorum ben iyi tarafından bakmak istiyorum herhalde sıfırın birini unuttular. Biz Erdemir Türk Metal için, Türk Metal de inanıyorum ki Erdemir için çok önemlidir. Biz geçmişte bu şirket zora girdiğinde taşın altına elimizi değil bedenimizi koyduk. Türkiye’de hiç kimsenin yapmaya dahi cesaret edemediği bir şeyi hep birlikte sizle konuşarak 8 yıl önce yaptık ve bir söz verdik, dedik ki; Bu fedakarlıktan sizi çıkartırız ama siz de iyi gününüzde bizi unutmayacaksınız. Çok şükür 8 yıldır namusuyla çalışan evine helal ekmek götüren bir Allah’ın kulunu işten çıkarttırmadık. Şimdi bugüne kadar bu ilişkiyi bugüne kadar getirdik, bu ilişkiyi kimsenin bozmaya hakkı yok. Eğer bu ısrarlarında devam ederlerse buradan Ereğli’den sesleniyorum Pazartesi grev kararı alacağız ve yemin ediyorum uygulama kararını da Pazartesi alacağız.

HER TARAFINI GEREKİRSE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Erdemir de imzalayacağımız sözleşme sadece Erdemir’i ilgilendirmiyor Türkiye’nin gözü kulağı burada, bu sözleşme 2017’nin çıtasını belirleyecektir. Siz sadece Erdemir’de çalışanları değil biz sadece Erdemir’in sözleşesini değil şuan da bizimde, diğer sendikalarında masada olduğu 45 sözleşme var onlarında startını vereceksiniz, onlarında çıtasını belirleyeceksiniz. Onun için sadece bu Erdemir sözleşmesi değildir. Sadece Erdemir’de çalışan işçiyi ilgilendirmiyor bu Türkiye’nin her yerinde çalışan emeğinden başka sermayesi olmayan tüm işçilerin sözleşmesidir, Türkiyenin her tarafında destekleyecektir her tarafını gerekirse ayağa kaldıracağız.

AYŞE VE ZÜBEY’DE FIRINLARINI BİZE TATİLE GÖNDERTMEYİN

2015-2016 yılı demir çelik de iyi bir dönem olmadı, dünyanın her tarafına bakın ister Avrupa’ya ister Çin’e hep defteri zararla kapattı. Dünyada tek bir iş yeri karla kapattı biliyor musunuz; Erdemir, kimin sayesinde oldu bu? Bugün burada olan arkadaşlarımın sayesinde oldu, onların gözlerinden öpüyorum. Biz her zaman üretmek kazandırmak kazanmak istiyoruz. Biz ürettik mi kazandırdık mı? O zaman biz de kazanacağız. Bizim paramızda kimsenin gözü olmamalı. Çalışanın alacağı 3 lirada kimsenin gözü olmamalı, bunun pazarlığını yapmamalı, 68 kuruş teklif vermemeli. Bakın dünya durmuştu Ayşe tatile çıkmıştı hatırlıyor musunuz? Ayşe tatile çıktı Kıbrıs harekatı oldu burada bizim 2 tane fırınımız var, Ayşe ve Zübeyde bize onları tatile göndertmeyin, onları tatile göndermeyelim’’

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER