“Ereğli’nin bir sahibi var diyemezsek,Vah halimize”

Ereğli Mücadele Platformu destek ziyaretlerine bugün’de devam etti.

“Ereğli’nin bir sahibi var diyemezsek,Vah halimize”

Ereğli Mücadele Platformu destek ziyaretlerine bugün’de devam etti.

Kdz. Ereğli’de 3 ay önce kurularak, öncülüğünü TSO Yönetim kurulu üyesi Niyazi Özcan’ın yaptığı Ereğli İçin Mücadele Platformu üyeleri Kdz. Ereğli Umum Servis Araçları Derneği Başkanı Cahit Atalay ve Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ’ı ziyaret ederek 24 Eylül Çarşamba günü Yapacakları eylem için destek istedi.

Platform üyeleri bugün(Pazartesi) ilk ziyaretlerini Kdz. Ereğli Umum Servis Araçları Derneğine gerçekleştirdi.

Burada açıklamalarda bulunan Platform Sözcüsü Niyazi Özcan, Ereğli’de 3 ay önce Ereğli İçin Mücadele platformu oluşturduklarını belirterek şunları söyledi; “Ereğli’nin geleceğini karanlık gördüğümüzden, Ereğli’nin geleceğini daha da vahime gittiğinden dolayı 3 aydır bir platformla beraber, bütün oda başkanları arkadaşlarım ile beraber mücadele ediyoruz. Çarşamba günü saat:12.00’de ERDEMİR’ de Ofis Binasının orada eylem yapacağız, bütün Ereğli halkı davetli. Bu ziyareti sebebimizde bu mitingde siz değerli servisçi arkadaşlarımızı da aramızda görmek istiyoruz. Buna güç katmanızı istiyoruz. Bu Ereğli’nin son şansı bugüne kadar tüm insanlar mağdur ve mazlum görülmüş, devamlı Ereğli tokat yiyen olmuş, ezilen olmuş kimsenin sesi çıkmamış ERDEMİR istediği gibi yüklenmiş hiç kimse bir şey diyememiş, ama gerçekten de Ereğli’nin de bir sahibi var demenin zamanı geldi. Eğer bu sefer de biz Ereğli’nin bir sahibi var diyemezsek, Bundan sonra Ereğli’nin vah haline, Öyle yada böyle 3 aydır mücadele ediyoruz. Çok yoğun bir tempo yoğun bir çalışma sonucunda önümüze binlerce set konmasına rağmen ama burada 1 yıla gitmez 2 bin kişiyi daha ERDEMİR çıkarır, maaşlar eskiye nazaran yüzde 70 kısılmış, yüzde 30 ile Ereğli ekonomisi dönmeye çalışıyor. Eğer 2 bin kişi daha Ereğli’den giderse, nakliyeci kalmamış, saççı kalmamış, sanayici kalmamış, pazarcı kalmamış, biz bunları neden yapıyoruz yarın servisçi´ye verecek parası kalmayacak, bu adam nereden para verecek, artık tüm Türkiye’nin bunu görmesi lazım, İstanbul’da yaptığımız Eylem sonucu göz boyamaca Ereğli’ye Metalurji fakültesi kazandırdılar. Demek ki mücadelemizi verirsek alamayacağımız bir şey yok” şeklinde konuştu.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAYA HAZIRIZ”

Kdz. Ereğli Umum Servis Araçları Derneği Başkanı Cahit Atalay eyleme destek vereceklerini belirterek, Ereğli’ye fayda sağlayacak, Ereğli ekonomisine katkı sağlayacak ne varsa bizler elimizi taşın altına sokmaya hazırız” dedi.

“EREĞLİ’DE YAPILACK OLUMLU ŞEYLERİN YANINDAYIZ”

Platform Üyeleri Umum Servis Araçları Derneği’nin ardından, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube başkanı Yusuf Ziya Odabaş ’ı ziyaret ederek yapacakları eylem için destek istedi.

Sendika Başkanı Odabaş, Ereğli’de yapılacak olumlu her şeyin yanında her zaman olacaklarını ifade ederek, özelleşen bir fabrikada bu tür şeylerin yaşanması normaldir, eğer özeştiri yapılacaksa, geçmişte fabrika özelleşmesin denildiği zaman, Ereğli’nin eylemlerde fabrikaya ne kadar sahip çıktığını gözlerimizle gördük, Bu konuda kimse bizlere gönül koymasın, bizler o zamlar esnaf arkadaşlarımızın dükkanlarına afiş asmakta bile sıkıntı yaşadık´´ dedi.

ODABAŞ, NASREDDİN HOCA FIKRASIYLA ÖRNEK VERDİ

Odabaş ,Nasreddin Hocanın “Hoca bir gün Çatıdan Düşmüş, Nasılsın demişler, bana çatıdan düşen birini getirin halimden anca o anlar demiş “sözünü akıllara getirerek,sonuçta bir mücadeleniz,emeğiniz var. Başarıya ulaşırsınız, bizler bir durum değerlendirmesi yapar üstümüze düşen ne varsa yanınızda olmak için beraber yürümeye hazırız “dedi.
 
NAKLİYECİLER TAM DESTEK VERECEK
 
Ereğli Mücadele Platformu üyeleri son olarak,Kışla´daki nakliyeceilerle görüşerek eyleme destek istedi.Nakliyeciler 24 Eylül 2014 Çarşamba günü yapılacak Eyleme tam destek vereceklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER