GMİS, Başbakan´ın GMİS’i ziyareti ile ilgili bilgi verdi

GMİS, Başbakan´ın GMİS’i ziyareti ile ilgili bilgi verdi

GMİS, Başbakan´ın GMİS’i ziyareti ile ilgili bilgi verdi


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, 9Aralık 2016 tarihinde basına kapalı olarak gerçekleşen Başbakan BinaliYıldırım’ın GMİS ziyaretiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere 9 Aralık 2016tarihinde Zonguldak’a gelen Başbakan Binali Yıldırım ile beraberindekibakanlar; Ulaştırma, Denizcilikve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti GenelBaşkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ileZonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çoturoğlu,Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve parti yöneticileriyle birlikte Genel Madenİşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret etti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, GMİS Genel BaşkanıAhmet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleriile TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş’in aralarında bulunduğu sınırlı sayıdakişinin katıldığı toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay ve GMİS Genel BaşkanıAhmet Demirci; Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki (TTK) işçi açıklarına dikkatiçekerek, Türkiye’nin taşkömürüne ihtiyacı olduğunu, kömür ithalatında maliyetinarttığını, TTK’nın talepleri karşılayamadığını ve TTK’nın daha iyi fiyattakömür satma şansının olduğunu, TTK’daki işçi açıkları giderildiği taktirdeTTK’nın üretimi kısa sürede artırabileceğini önemle belirttiler.

Taşkömürü üretiminin TTK’da devlet ciddiyeti ve devleteliyle yapılmaya devam edilmesinin altı çizildi ve bunun için de Kurumun işçiaçıklarının giderilmesi gerektiği anlatıldı.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Bartın MilletvekiliYılmaz Tunç ve TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş açıklamalara katkıdabulundular.

Başbakan Binali Yıldırım’ın tüm sorularına ayrıntılı birşekilde cevap verildi.

Kurumda norm kadroya göre 6 bin işçi açığı olduğu, TTK GenelMüdürlüğünün talebine rağmen 2010 yılından beri işçi alınmadığı ve kurumun 5’te1 kapasite ile çalıştırıldığı vurgulandı.

Başbakan Binali yıldırım, kömür ithalatına ton başına fonkonulduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin kömüre ihtiyacı olduğunu, kömürün Zonguldak’tavar olduğunu, çalışmak isteyen insanların olduğunu belirterek, kömür üretimininartırılabilmesi için şartları zorlayacaklarını kaydetti.

Başbakan Yıldırım, maliyet ve verimlilik başta olmak üzerekapsamlı bir çalışmanın yapılacağını ifade etti.”

 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER