MADEN İŞÇİLERİ OCAĞA GİRMEDİ

MADEN İŞÇİLERİ OCAĞA GİRMEDİ
gundemeregli.com-HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinde çalışan maden işçileri maden ocağına girmedi üretim gerçekleştirmedi. Toplu sözleşme görüşmelerinde arabulucu süreci bitip sendikanın grev kararı alma hakkı dolmasına rağmen işçilerin sendikanın grev kararı almasına tepki gösterdi. 16-24 vardiyası işçileri maden ocağına girmedi Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi önüne gelerek sendika yönetimi ile görüştüler.
Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Binası önünde işçilere seslenen Sendika Şube Başkanı İsa Mutlu, Yasal yolların hepsini denedik. Şuanda yasal olarak sendikamızın grev alma hakkı doğmuştur fakat masa başında bitirmek için mücadele ediyoruz bu yüzden grev kararı almadık. İleriki günlerde masa başında anlaşma sağlanamazsa grev kararı almanın kaçınılmaz olacağını bir kez daha vurguluyoruz. Ne yapılması gerekiyorsa grev sürecinde yapmaya hazırız. Biz maden işçilerinin her zaman yanında olduk şu aşamada genel merkez yönetimimizin alacağı kararları bekleyip onların alacağı kararlara göre hareket etmeliyiz. Yasal olarak haklı olduğumuz yerde haksız duruma düşmememiz için sendikamızın göstereceği yolda ilerleyeceğiz dedi.
İşçilerde grev kararının alınıncaya kadar işe girmeyeceklerini ifade ederek sendika önünde oturma eylemi gerçekleştirdiler. 16-24 Vardiyası işçilerine gündüz vardiyasından çıkan işçilerde destek veriyor.
Hema´ya ait Kandilli ve Amasra Kömür İşletmelerinde bin 100 işçinin Genel Maden İşçileri Sendikasına üye olduğu öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER