Mutlu; sonuç çıkana kadar iş durdurma kararı aldık

Kdz Ereğli’ye bağlı Kandilli Beldesi HATTAT Holding bünyesinde kurulu Hema işletmelerinde çalışan yaklaşık 200 işçi, 20 işçinin iş akdinin fesh edilmesine tepki göstererek iş durdurma eylemi yaptı.

Mutlu; sonuç çıkana kadar iş durdurma kararı aldık

gundemeregli.com-Kdz Ereğli’ye bağlı Kandilli Beldesi HATTAT Holding bünyesinde kurulu Hema işletmelerinde çalışan yaklaşık 200 işçi, 20 işçinin iş akdinin fesh edilmesine tepki göstererek iş durdurma eylemi yaptı.

HEMA Armutçuk Kömür İşletmesi ile Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri (TTK) arasında yaklaşık 2 aydır devam eden anlaşmazlığın devam ettiği ve Hattat Holding’in Kandilli Beldesi Kurumunun kapatılmaya doğru gittiği iddia edilen süreci yaşayan işçilerin 2 aydır gergin bekleyişleri devam ediyordu.
Hema işletmelerinde,20 maden işçisine iş akitlerinin fesih edildiğine ilişkin yazı gönderilmesi üzerine Genel Maden İşçileri Sendikası (GİMİS) ve kurumda çalışan diğer işleri harekete geçti. Belirsizlik içinde sabah vardiyası için -300 koduna inen yaklaşık 150 işçi ile yerüstünde görevli yaklaşık 50 işçi, öğle saatlerinde iş durdurma kararı aldı.
17 nolu kuyu başında gazetecilere açıklamada bulunan GİMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, olumlu bir sonuç alınıncaya kadar iş durdurma kararı aldıklarını belirtti. ‘ya hep ya hiç’ diyen Mutlu, şu açıklamayı yaptı:“Yıllardır, çalışmış olduğumuz işimizi kayıp etmiş olmak hepimiz için vahim bir olaydır. Kesinlikle, bir işçimizin bile işten atılmaması için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız. Bu gün itibariyle işçilerimiz çalışmak istemiyorlar. Çünkü 20 arkadaşımızın iş akdinin fesih edileceği bu sabah kendilerine bildirildi. İşçilerimizi telkin ederek, ‘bu işin durdurulması yönünde ne yapılması gerekiyorsa yapılacak’ diyerek ocağa gönderdik fakat ocaktan, arkadaşlarımızın üretime gitmediklerini öğrendik.Kuyu başında beklediklerini ve çalışmayacaklarını bize bildirdiler. Bizlerde yerüstünde çalışan arkadaşlarımızla birlikte yerüstü çalışmalarımızı durdurduk. Şuanda, yeraltındaki işçi arkadaşlarımızla görüşmeye gideceğiz. Onların istekleri doğrultusunda bizde planlarımızı ortaya koyacağız. Arkadaşlarımız, çalışmak istemediklerini ifade ederlerse eylemimizi bu günden itibaren başlatarak bu işyerinde çalışma hayatını durduracağız.
Düşünce şu; Ya hepimiz, ya hiçbirimiz olmak şartı ile ye hepimiz çıkartılacağız ye hiçbirimiz çıkartılmayacağız. Ya bu işyeri yaşacak yada kapanırsa hep beraber haklarımızı alarak öyle gideceğiz.”Başkan Mutlu, çözüm önerisi olarak TTK ve HEMA Holding yetkililerinin aynı masa etrafında oturması gerektiğini söyledi.Diğer yandan, gazetecilerin, yeraltında üretimi durduran işçilerin yanına inerek görüntü almalarına izin verilmedi. Sendika Başkanı ve işçiler arasındaki süren görüşmelerin devam ettiği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER