YÜZÜMÜZÜN GÜLECEĞİ BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATACAĞIZ

YÜZÜMÜZÜN GÜLECEĞİ BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATACAĞIZ
gundemeregli.com-Ereğli İlçesinde Kurulu olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR) ile yetkili Türk Metal Sendikası arasında süren 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 4. oturumun yapıldığı belirtildi.

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan Erdemir adına yetkili Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile 17 Nisan’da MESS’in İstanbul’daki binasında 4 kez bir araya geldiklerini söyledi.
Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen ve Baş Temsilci Mustafa Yıldız ile Türk Metal Sendikası binasındaki lokale gelen Erdemir işçilerini bilgilendiren Ercan, 25 Şubat’ta başlayan görüşmelerin dördüncü oturumunun yapıldığını belirterek, “Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş ile birlikte Şube yönetim kurulu üyelerimiz Naci Baysan, Mehmet Karakaya ile Muhammet Köseoğlu görüşmelerde hazır bulundu. Bu oturumda gündeme alınan 22 maddeden 8 madde üzerinde anlaşmaya varıldı. Böylece toplam 81 olan maddelerden anlaşılan madde sayısı 57’ye çıktı. Taraflar 24 Nisan’da bir kez daha İstanbul’daki MESS binasında, saat 11.00’de bir araya gelecekler. Kalan 24 madde üzerinde anlaşma sağlanamaması durumunda, yasal olarak ‘Uyuşmazlık Zabtı’ tutulacak” dedi.
Diğer yandan, Şubeye gelen bir başka grup sendika üyesi de Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen tarafından bilgilendirildi. Taşdelen, üyelerin birlik ve beraberliğinden söz ederek, “birlik ve beraberliğimizle oluşan güç sayesinde inşallah yüzümüzün güleceği bir sözleşmeye imza atacağız” diye konuştu.
Öte yandan Erdemir’deki iş yeri temsilcilerinin de bulundukları birimlerde işçileri bilgilendirmeyi sürdürdükleri belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER