167 yıllık gurur

167 yıllık gurur
Tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak Ereğli ve Alaplı&[#]8217;da da Türk Polis Teşkilatı&[#]8217;nın kuruluşunun 167. Yılı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında anıt önüne çelekler konuldu, plaket törenleri ile kan kampanyası düzenlendi.
Törene İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ,İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Burak Bal ve İlçe emniyet müdürlüğünde görevli polisler katıldı.Tören, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak&[#]8217;ın, Anıt&[#]8217;a çelenk koymasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra başladı.
Koçak yaptığı konuşmada; 10 Nisan 1845&[#]8217;de kurulan Türk polis Teşkilatımız, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirerek, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının tesisinde büyük rol üstlenmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, Türk Polisi&[#]8217;ni Cumhuriyetin ve Kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan olarak nitelendirmiştir. Bu bilinçle görev yapan polisimiz hiçbir fedakârlıktan kaçınmayıp, gösterdiği hedefe doğru ilerlemeyi ve Aziz Türk milletine karşı sorumlulukları yerine getirmeyi görev bilmiştir.
İlçemizde huzur ve güvenliğin sağlanmasında bugüne kadar birlikte yaptığımız çalışmalarla, değerli halkımızın sevgi, güven ve desteğini aldık. Bundan sonra yapacağımız hizmetlerde, insan haklarının öneminin bilincinde, hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk İlke ve İnkılâplarına gönülden bağlı, demokratik laik Cumhuriyetimizin bir kurumu olarak, inanç ve özveriyle görevlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
Değerli meslektaşlarım, Teşkilatımızın 167. Yılında şehitlerimizi rahmetle anar, size ve başarımızın destekçileri olan fedakar ailelerinize sağlık ve mutluluk diler saygılarımı sunarım.&[#]8221; Dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER