Baykal, Ereğli´yi özlemişim

Baykal, Ereğli´yi özlemişim
CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile görüştü.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal&[#]8217; ın annesi Medine Haberal&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;ta gerçekleştirilen cenaze törenine katılan Baykal, Ankara&[#]8217;ya hareket etmeden önce Kdz. Ereğli ilçesine uğradı.

Baykal burada belediye binası önünde Posbıyık ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılandı.

Neriman Posbıyık tarafından çiçek takdim edilen Baykal buradan başkanlık makamına geçti.

Ereğli&[#]8217;de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden Baykal, Haberal&[#]8217;ın annesinin vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Haberal ailesinin durumunun acı bir olay olduğunu ifade eden Baykal,

&[#]8220;Haberal değerli bir insanın 3 gün sonra 3 yıldır cezaevinde tutuklu olacak. 3 yıldır neden suçlandığı bile daha ortaya çıkmadan; tutuklu kalıyor olması şaşırtıcı bir olay. Cezaevinde olanların ağır hasta olan yakınlarını ziyaret edebilecek diye umut içine girmişken bunun gerçekleşmesi fırsatı bulmadan yani annesi hayatayken, babasının cenazesine de katılamadı . Dünya gözüyle annesinin son bir kez oğlunu görmesine fırsat verilmeden, kendisinin annesini bir kez helalleşip elini öpüp annesini kucaklama şansı ona verilmeden (annen öldü.) haberiyle karşı karşıya kalması acı bir olay. Hepimizin yüreği buruk, bu konuda zamanında girişim yapmıştık. Sayın başbakan&[#]8217;a bir süre önce aynı şey daha önce Dursun Çiçek&[#]8217;in başına geldi. Biz insani bir çözüm bulalım dedik. Hukuk ayrı, yargı ayrı, ceza ayrı, ama insanlık ayrı bir şey bırakın insanlar annesiyle konuşabilsin hakkını helal edebilsin onun helel ettiğini duyabilsin&[#]8221; dedi.

YASA NEDEN GECİKTİ

Yasanın gecikmesini anlayamadığını da ifade eden Baykal şunları söyledi:

&[#]8220;Bildiği gibi ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;a geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuş, Haberal&[#]8217;ın annesinin durumunu anlatmıştım. Kendisinden tutukluların anne ve babalarını ziyaret edebilmeleri için izin alabilmelerini gerektiği yönünde yasa çıkarılmasını talep etmiştim. Kendisi bu teklife sıcak bakmış ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin&[#]8217;e talimat vermişti. Adalet Bakan&[#]8217;ıda bir Milletvekili&[#]8217;nin önerisi ile konunun meclise gelmesini sağlamıştı. Kanun komisyondan geçti. 3 aydır mecliste bekliyor. Sanıyorum Perşembe günü kanun mecliste gelecekmiş. Temennimiz o ki cezaevlerinde bulunan 100 Binlerce kişi bu yasadan yararlanır. Biz faydalanmalarını istiyoruz. En azından o tutukluklar bu yasadan faydalanır. Ben içersinde bulunan 8 Milletvekilinin biran önce özgürlüğüne kavuşturulup, içeriden çıkmalarını istiyoruz. Bu milletvekillerinin kaçacak hali yok. Zaten hepsi kendileri teslim olmuş isimle, seçilmiş halkın oylarıyla milletvekili olmuşlardır. Haberal&[#]8217;ın daha neden içeride oldu belli değil. Ben Haberal&[#]8217;a başsağlığı diliyorum.&[#]8221;

Baykal daha sonra Ereğli&[#]8217;yi özlediğini belirterek, Posbıyık ile birlikte belediyeden ayrılarak, akşam yemeği için Musa&[#]8217;nın yerinde bir araya geldi. Bir müddet daha Ereğlİ&[#]8217;de kalan Baykal daha sonra Ankara&[#]8217;ya hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER