186 ÖĞRENCİNİN MUHTEŞEM COŞKUSU

186 ÖĞRENCİNİN MUHTEŞEM COŞKUSU

gundemeregli.com- Kdz Ereğli&[#]8217;nin köklü okullarından biri olan Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi 186 öğrenciyi mezun etmenin coşkusunu yaşadı.

Kdz Ereğli Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi 2011- 2012 Eğitim- Öğretim yılı mezunları için okulun kapalı spor salonunda muhteşem bir tören düzenledi. Sunuculuğunu Okulun Edebiyat Öğretmeni Eylem Çivici ve Fizik Öğretmeni Gökhan Likos yaptı. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy&[#]8217;un yanı sıra bazı okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Okul Müdürü Alaattin Pekdemir&[#]8217;in yaptığı açılış konuşmasında Her mezuniyetin bir başka basamağın başlangıcı olduğunu belirterek,  şu  görüşlere yer verdi;

&[#]8220; Değerli veliler, sizler titizlikle ve özveri ile yetiştirdiğiniz çocuklarınızı, bizlere emanet ettiniz.Bizlerde onları sizlere,ülkemize ve tüm insanlığa yararlı birer insan olarak yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdik.Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır.Sizleri kutluyorum.

Sevgili meslektaşlarım, sevgi ile kucaklayıp bile ile donattığınız bir nesli daha uğurluyoruz. Onlar için duyduğunuz gururu en içten dileklerimle paylaşıyor, onlara gösterdiğiniz ilgi ve sevgi için sonsuz teşekkür  ediyorum. Geleceğin aydınlık yolunda ilerlemeye adım atmış sevgili öğrencilerimiz. Bugün sizler yorucu fakat şefkat dolu dört yılın ardımdan mezun oluyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. O yüzden sizlere hoşça kalın derken içimizde hüzünle beraber sevinç de yaşıyoruz.

Bizler, sizleri Atatürk İlke ve İnkılapları bağlı, özgüveni gelişmiş, hoşgörülü, erdemli; vatanına ve milletine sahip çıkan, davranışlarıyla çevresindeki insanlara örnek olan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladık. Evet şimdi sıra sizde. Kendiniz için, aileniz için bu millet için en doğru ne ise onu bulup o yolda dur durak bilmeden ilerlemeye devam etmelisiniz.

Tüm öğretmen arkadaşlarım ve ben biliyoruz ki sizler,bizim öğrettiklerimizin kiracısı,kendi öğrendiklerinizin sahibisiniz.Ve sahip olduğunuz bilgilerin yolunuzu ışık tutmasını yürekten diliyorum.

Ayrıca önümüzdeki günlerde gireceğiniz LYS&[#]8217;de başarılar diliyorum.

Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Yolunuz açık olsun.&[#]8221;

 Pekdemir&[#]8217;in konuşmasının ardından 12 sınıflar ile 11 sınıflar bayrak ve flama devir teslimi yapıldı. Mezun olacak öğrencilerin yerlerini almalarıyla birlikte, 12 MFC sınıfından Elanur Yazıcıoğlu&[#]8217;nun okuduğu şiir salonu dolduran velilerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Her sınıftan bir öğrencinin duygu ve düşünceleri alınmasıyla birlikte, 12 TMA&[#]8217;dan Buse Aydın ve Buse Turpçu, 12 TSA&[#]8217;dan Tuğba Aşkın seslendirdikleri şarkılar ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler eğlenceli dakikalar geçirmesine sebep oldu. Okulu derece ile bitiren 12-MFA sınıfından Cenker Ozan Akman,  okul ikincisi 12TMC sınıfından Kadriye Akman, okul üçüncüsü  12 MFA sınıfından Tuğçe Uzun ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy&[#]8217;un elinden aldı. Okulunu birincilikle bitiren Akman duygu ve düşüncelerini aktarırken öğretmenlerin ve velilerin heyecanları gözlerden kaçmadı. Çeşitli dallarda ödül alan öğrencilerin plaketlerinin takdim edilmesinin ardından diploma törenine geçildi. Sınıfların tek tek tören alanına gelip sınıf öğretmenleri tarafından diplomaları verildi. Büyük bir coşku içerisinde ve mezun olmanın sevinciyle birlikte keplerini havaya fırlatan öğrenciler okulun müzik gurubunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadara doyasıya eğlendi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2012, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER