31 Milyon Ödenek

31 Milyon Ödenek

AK Parti İl başkanı Muammer AvcıZonguldak’ta gerçekleşecek Milli Eğitim yatırımları hakkında bilgi verirken, 31 Milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi.

İl genelinde 5 okulun güçlendirme ihalesinin Şubat ayında güçlendirme ihalesinin yapılacağını belirten Avcı, 6 Şubat’tan itibaren 31 bin 383 öğrenciye sıcak yemek verileceğini ifade etti.

AK Parti İl başkanı Muammer avcı, “Daha önce Zonguldak’ımızda Merkez İlçe olarak söylüyorum ve Karadeniz Ereğli’de bulunan BİLSEM’lerimiz Bilim Sanat Merkezlerimiz vardı. Bu anlamda yeni olarakta Çaycuma, Devrek ve Alaplı ilçerimizde dahil ettik. Zonguldak genelinde toplamda 10 okulun güçlendirmesi ile alakalı bir tespit yapılmıştı. 10 okuldan 5 tanesinin ihalesi Şubat ayı içerisinde yapılmak suretiyle burada 5 okulun imalatına başlanacak.

6 ŞUBATTAN İTİBAREN 31 BİN 383 ÖĞRENCİYE SICAK YEMEK VERİLECEK

Milli eğitim Bakanlığımızın Soysal Devlet ve Eğitimde Fırsat Eşitliği kapsamında Ülkemiz genelinde bu yarı yıl tatilinden sonra yani 6 şubattan sonra bütün öğrencilerimize ücretsiz yemek verilecek. Peki bu nasıl olacak, biliyorsunuz biz daha evvel 18 bin küsür adet öğrencimizin taşımalı bir şekilde eğitim gördüğünü biliyoruz. Bu öğrencilerimize sıcak yemek veriliyordu ve Elhamdülillah şu anda yeni alınan kararla taşımalı eğitim görmeyen diğer öğrencilerimizin de inşallah burada sıcak yemek imkanı sağlamış olacağız. Bunun dışında 6 bin 416 anaokulu öğrencimize de ücretsiz sıcak yemek hizmetimiz gerçekleşecek, yine pansiyonlarda kalan öğrencilerimiz var bin beşyüz kırk küsür adet burada ki arkadaşlarımızla beraber. Toplamda 31 bin 383 öğrencimize ücretsiz sıcak yemek verilmiş olacak. Bu yemekler gerek meslek okullarımızda gerek öğretmen evlerimizde gerekse de Halk Eğitim Merkezlerimizde gayet sağlıklı ve güvenli bir şekilde ve hijyenik ortamlarda yapılmak suretiyle bu yemek hizmeti gerçekleşmiş olacak. Halk Eğitim Merkezlerimiz ve Meslek Liselerimiz altyapılarını şu anda kurmuş durumdalar 6 Şubat itibari ile bu hizmeti vermeye başlayacağız.

31 MİLYON LİRALIK ÖDENEK ZONGULDAK İÇİN AYRILDI

Ülkemizde yine bir ilk olacak bu Okullarımızda öğrencilerimizden veya aile birliklerimizden, velilerimizden ücret talep edilirdi. Okullarda ki temizlik ihtiyaçları için, kırtasiye ihtiyaçları için veya değişik donatılar için bu anlamda artık bu tip ihtiyaçları Bakanlığımız bizzat kendisi üstlendi. Zonguldak’ımızda bu kapsamda 31 Milyon liralık bir ödenek ayrıldı. Bundan sonrası için asla öğrenci velilerimizden veya öğrenci aile birliklerimizden böyle bir para talep edilmeyecek buda Zonguldak’ımız için bir ilk olmuş olacak.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER