Akçakoca'da KÖYLERDE KIŞ HAZIRLIĞI BAŞLADI

Akçakoca'da Köylüler Kış Hazırlığına Başladı

Akçakoca'da KÖYLERDE KIŞ HAZIRLIĞI BAŞLADI

Düzcede köylülerin kış hazırlığı başladı.

Akçakoca ilçesine bağlı Çayağzı köyünde yaşayan vatandaşlar, fındık hasadının ardından bahçede yaptıkları temizlik ve ormanlardan kestikleri ağaçları keserek kış aylarına hazırlık yapıyor.

Kadınların yufka ve kışın yenecek olan baklagil depolama işleminin yanı sıra erkekler de odun keserek kışın yakacak ihtiyacını hazırlıyor.

Kış hazırlığı yapanlardan Abdullah Ablak, yaptığı açıklamada, fındık bahçesinden getirdikleri odunları kestiklerini belirten Ablak, şöyle konuştu:

Fındık hasadından sonra dal kesim işlemi yapıyoruz, kestiğimiz dalları traktörümüzle evimizin boş bir yerine boşaltıyoruz. Sonra bu odunları büyüklüğüne göre ağaç motoru ya da baltayla kesiyoruz. Kestiğimiz odunları daha sonra soğuk havalarda kullanmak için depolarımızda saklıyoruz.

Ablak, Büyüklerimizin öğrettiği gibi kasım ayında odun ihtiyacımızı karşılamak için çalışıyoruz. Bu bizim zorunluluğumuz çünkü köylerde doğal gaz yok. Bunun için biraz kömür alarak biraz da odun keserek kış ayını geçirmek zorundayız. Ben odunları keserken, eşim de kışın yiyeceğimiz malzemeleri hazırlıyor. diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER