Tarihin üstünden silindir geçti!

Tarihin üstünden silindir geçti!

Tarihin üstünden silindir geçti!

Kozlu Kılıç Mahallesinde tarihi doku adeta yok ediliyor

Tarihin üstünden silindir geçti!

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi Kılıç Mahallesi ABD, Fransız, İngiliz ve Alman’lar tarafından kurulan mahallenin tarihi dokusu insafsızca yok ediliyor. Zemin hareketleri nedeniyle kamuoyunun bilgisi olmadan Kılıç Sineması adeta bir günde yerle bir edildi. Şimdi sırada ise Kılıç İlkokulunun olduğu açıklandı.

TEK VE İKİ KATLI BİNALAR VAR

Kılıç Mahallesi’nin kurulduğu günden buyana tasman başta olmak üzere heyelan sebebiyle mahallede konutlar iki kat veya tek kat üzerinden bugüne kadar yapılıyordu. Ali Bektaş döneminde ise Kılıç mahallesine 5 kat ruhsatı verilmişti. Ertan Şahin döneminde Demir Ailesinin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) için aynı bölgede 8 kat ruhsatı verilmişti. Daha sonra inşaat alanı heyelan sonucu toprağa gömülmüştü.

GEREKÇE TEHLİKE VAR

Kozlu Belediyesi, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi kararıyla Kılıç ilkokulunun da yıkılması kararı alındı. Mahalleye prefabrik okul binası yapılması kararlaştırırken, 70 yıllık ilkokul binasının yıkılması planlanıyor. Gelişen inşaat teknolojisi ile güçlendirme ile ilkokul binasının yaşatılması mümkün iken yıkım kararı çıkması “EKİ Kılıç Özel İlkokulu” mezunlarının sosyal medyada büyük tepkilerine yol açtı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER