Anne ve kızı dereceyle mezun oldu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu bin öğrenciyi mezun etti.

Anne ve kızı dereceyle mezun oldu

Mezuniyet töreninde anne ve kızının dereceyle mezun olması dikkat çekti. Safranbolu MYO’yu üçüncülükle ve Geleneksel El Sanatları Programı’nı da birincilikle bitiren 54 yaşındaki Handan Çetir’in aynı programda birlikte eğitim gördüğü kızı Hande Nagehan Öz de ikincilikle mezun oldu.
KBÜ kampüsündeki bayrak alanı’nda yapılan mezuniyet töreninde 14 programdan binden fazla öğrenci mezun oldu. İç Mekan Tasarımı Programı öğrencisi Eren Kaban birinci, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı’ndan Suhulet Nazlıcan Kabataş ikinci, Geleneksel El Sanatları Programı’ndan Handan Çetir de üçüncülükle mezun oldu.
“İz bırakacak katkı yaptıysak, bize bu yeter”
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat öğrencilere seslenerek “Sevgili gençler, bir şeyi içtenlikle paylaşmak istiyorum. Hayat gelip geçici. Hayatım boyunca işimi layıkıyla yapmaya çalışan bir öğretim üyesi olmaya gayret ettim. Rektörlük ise idareciliktir. Eğer üstlendiğim bu idarecilik bilime, ülkeme, Karabük’ümüze, özellikle siz gençlerimize, öğrencilerimize iz bırakacak katkı yapıyorsa bize bu yeter. Sizlere ilham kaynağı vereceğini düşünüyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Polat mezun öğrencilere üniversiteden aldıkları eğitimin hayatlarının her alanında destek olmasını, katkı sunmasını diledi.
Safranbolu Meslek Yüksekokulu MYO Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş ise, Safranbolu Meslek Yüksekokulu bölgenin gözbebeği ve ilk göz ağrısı olduğunu söyleyerek, “25 seneden fazla geçmişi var ve pek çok başarıya imza atmış bir yüksekokuldur. Pek çok bölümde başarıya ulaşmış mezunlarımızın sektördeki istihdamı oldukça yüksek. Biz bununla gurur duyuyoruz. Yepyeni bir mezuniyet törenini gerçekleştirmekten ve sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Safranbolu MYO birincisi İç Mekan Tasarımı Programı Eren Karan’a mezuniyet belgesi Rektör Prof. Dr. Refik Polat tarafından takdim edildi.
Tüm öğrencilerin mezuniyet belgelerini almasının ardından keplerini atarak mezuniyetin tadını çıkardı.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER