BAŞKAN BOZKURT: MEDENİ KANUNUN 96. YILI KUTLU OLSUN!

BAŞKAN BOZKURT: MEDENİ KANUNUN 96. YILI KUTLU OLSUN!

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 96.yılını kutladı.

Başkan Bozkurt mesajında, “96 yıl sonra kadınların gerek uluslararası sözleşmeler ve gerekse iç hukukumuz gereği eşit birey olduğu gerçeğinin yok sayıldığını bugün üzülerek görüyoruz” dedi.

Türk Medeni Kanunu'nun 17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilmesinin 96. yılını kutladıklarını ifade eden Başkan Çetin Bozkurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın kazanılmasıyle Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının oluşturduğu TBMM'nin yaptığı köklü değişiklikler arasında hiç kuşkusuz en önemli değişiklik Medeni Kanun’un kabulüdür. Bu kanunla sosyal alanda eşitlik anlayışının temeli atılmıştır. Kadın-Erkek eşitliğine dayalı bir toplum yaratılmasında önemli bir gelişme olan bu kanunla aile yapısında önemli değişiklikler yapıldı. Kadınlarımız için bir milat olan bu kanun ile mahkemelerde tanıklık yapma, miras ve boşanma konularında kadın ve erkek eşit hale getirilmiş, evliliklerde resmi nikah yapma zorunluluğu getirilmiş, tek eşle evlilik esası benimsenmiştir. Bu nedenle Türk Medeni Kanunu, hukuk düzenine geçişin belgesi, bir hukuk ve uygarlık anıtıdır.

Bu vesileyle Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 96.yılını kutluyor, Cumhuriyetimizin eşit bireylerine selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER