BAŞKAN ERGÜN İSYAN ETTİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yüzde 25'lik artış kararını “Ellerine vicdanlarına koymalalılar.” sözleriyle eleştirdi. Zamlarla birlikte emeklinin cebine para girmeden alındığını belirten Ergün, emeklinin yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti.

BAŞKAN ERGÜN İSYAN ETTİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, tüm emeklilerin emekli maaşlarında yalnızca yüzde 25 oranında açıklanan “düzeltme”nin şokunda olduklarını kaydetti. Aydınlık’a konuşan Ergün, “Bu plana imza atanlar, bu kararı verenlerin hiçbir matematik bilgisi yok. Ellerini vicdanlarına koymadılar.” dedi. Büyük bir tepki olduğunu kaydeden Ergün, TÜED adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupta 4 bin lira seyyanen zam yapılmasını istedi.

Tüm kesimler için yapılan iyileştirmeleri memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Ergün, buna karşın emeklilerin hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Ergün, şu ifadeleri konuştu:

“Üstelik bir taraf öz evlat, öbür taraf üvey evlat muamelesi görüyor. Türkiye çapında büyük bir tepki var, emekli dilenci değil. Yüzde 35-40 dolaylarında bir beklenti vardı, bu beklenti hiç dikkate alınmadı.

AKIL TUTULMASI!

“Bu akıl tutulmasıdır, vicdan tutulmasıdır. Herkesin hayatı düzelsin ama bir ülkenin gelişmişliği, huzuru, mutluluğu emekliyle ölçülüyor. 16 milyon emeklinin 15 milyonu huzursuzsa bu ülke kalkınmış olamaz. Kalkınma, büyüme varsa da neden bu refah payını bize de vermiyorsunuz?

VERİLEN CEBE GİRMEDEN GERİ ALINDI

“Bu nasıl bir düzeltme? Verdiği bu zam daha emeklinin eline geçmeden yapılan zamlarla zaten alındı. Hem yüzde 25 veriyorsun hem de bütün her şeye yaptığın yüzde 50, yüzde 100 zamla parayı elinden alıyorsun. Bu nasıl refahtan pay alma? Bu iktidar gelmeden önce emekli maaşı asgari ücretliden çok daha yukarıdaydı. Şimdi nerelere düştü?”

YAŞAM MÜCADELESİNDELER

Ayrıca, TÜED Başkanı Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılması talebiyle mektup gönderdi. Ergün, mektubunda, TÜED olarak emeklilerin sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözülmesi için özveriyle çalıştıklarını vurguladı. Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben şu ifadeleri kullandı:

"Bütün bu samimi gayretlere rağmen, bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 10 milyonu, 7 bin 500 lirayı bulan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedir."

SAĞLIKLI YAŞAM İMKÂNI KALMADI

Ergün, memurlar, kamu işçileri ve asgari ücretlileri ekonomik olarak rahatlatacak tedbirlerin alınmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, mektubunda şunlara yer verdi:

"Lakin aynı marketten aynı ekmeği aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 bin 500 lira ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır. TBMM'de görüşülen kanun tasarısına eklenen ve emeklilere yüzde 25 zam öngören teklif, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış ve yıllarca prim ödeyerek kutsal hak olarak tanımladığımız, emekliliğe erişen topluluğumuzda büyük bir hüsranla karşılanmıştır."

MAKASI KAPANIR

Milyonlarca emeklinin aylıklarda yapılacak yüzde 25'lik zamma ilave artış istediğini vurgulayan Ergün, mektubunu şu ifadelerle tamamladı:

"Emekliler olarak talebimiz; emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 bin 500 lira üzerinde aylık alanlara da en az yüzde 25+4 bin lira seyyanen zam yapılarak gerçek anlamda, devlet korumalı sosyal güvenliğin hayata geçirilmesidir. Böylelikle, diğer kesimler arasında giderek açılan makas kapanacak ve adaletli bir uygulamaya erişilecektir."

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER