Battaniye ve Kışlık Giyecekler Depremzedelere Ulaştırıldı

Battaniye ve Kışlık Giyecekler Depremzedelere Ulaştırıldı

Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Deprem Çadırı” sobası üretiliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan çalışmaları, “Zor zamanlar iyiliği çoğaltan, dayanışmayı perçinleyen zamanlardır. Milletçe kenetlenerek zorlu günleri aşacağız. Üretim ve dayanışmamız artarak devam edecek” ifadeleriyle değerlendirdi.

Halk eğitimi merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, meslek liseleri; uyku tulumu, battaniye, kışlık giyecek üretmeye devam ediyor.

Zonguldak’ta meslek liseleri tarafından üretilen 400 soba, halk eğitimi merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, meslek liselerinde üretilen 1000 uyku tulumu deprem bölgesindeki Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay illerine gönderilerek depremden etkilenen vatandaşlara dağıtıldı.

HATİCE ERDEM LİSESİ’NDE “ÇADIR SOBASI” İMALATI

Karadeniz Ereğli İlçesindeki, Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, proje ve imalatı yapılan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeye gönderilmek üzere yapımı tamamlanan 55 adet “Deprem Çadırı Sobası”nın İl Milli eğitim Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

Okulun resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, Pazar ve Elbistan merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 İl’de, odun sobasına ihtiyaç duyulduğu hatırlatıldı.

Bunun üzerine okuldaki gönüllü öğretmenlerin ihtiyaç duyulan “Deprem çadırı Sobası” proje tasarımı üzerine çalışma yaptığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Proje aşamasında deprem sonrası meydana gelebilecek artçı sarsıntılar sonucu devrilme, zehirlenme, yangın ve kullanılacak odun/kütük boyutu gibi riskler göz önüne alınarak sobanın proje/tasarım çizimleri, Gemi İnşa Öğretmenimiz Bekir Balkan tarafından oluşturuldu. Sobanın üretimine yönelik de okulumuz öğretmenleri, velileri ve mezun öğrencilerimiz maddi destek sağlandı. 55 adet ‘Deprem Çadırı Sobası’ imalatı için gerekli olan sac malzemesi Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurumumuza bedelsiz olarak teslim edildi. Lazer Kesim işlemleri ve kesilen parçaların bükümlerine, bölgemizde üretim yapan dış paydaşlar tarafından destek verildi. Deprem Çadırı Sobası malzemelerin kesim, büküm, kaynak, montaj ve boya işlemleri kurumumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından gönüllük esaslı olarak Gemi Yapımı ve Gemi Makineleri Atölyelerinde gerçekleştirildi. Üretimi tamamlanarak sevkiyatı yapılan sobalarda kullanılmak üzere kurumumuz öğretmenlerinin maddi desteği ile 100 adet soba borusu temin edilerek teslim edildi. Deprem Bölgesine gönderilmek üzere ürettiğimiz ‘Deprem Çadırı Sobası’ imalatında gönüllülük esası ile görev alan ve emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimiz ile malzeme/hizmet desteği sağlayan hayırsever kurumlar ve kişilere teşekkür ederiz.”

ALDOĞAN: “ZORLUKLAR DAYANIŞMAYI PERÇİNLER”

Depreme bölgesindeki depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere üretilen ve gönderilen soba ve uyku tulumları ile ilgili paylaşımda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan şunları söyledi:

“Eğitim ailemizin tüm fertleri, deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için seferber oldu. Zonguldak’taki okullarımız, gönüllü öğretmen, öğrenci, usta öğretici, veli, personel de o büyük ailenin ferdi olarak üretime, dayanışmaya dahil oldular.

6 Şubat'ta yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası tüm Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Valiliğimiz koordinesinde AFAD tarafından yürütülen yardım faaliyetlerinde “Eğitim Ailemiz” olarak yer aldık. Meslek liselerimiz, halk eğitimi merkezlerimiz, mesleki eğitim merkezlerimiz de yürütülen çalışmalarda üretime dahil olarak fiili olarak destek verdiler.  Meslek liselerimiz bölgedeki vatandaşlarımızın çadırlarını ve yüreklerini ısıtan sobaları üretiyorlar. Kardeşliğimizi pekiştirecek, bu zorlu günleri aşacağız. Milletimizle birlik ve beraberliğimizi daha güçlü kılarak bu zorlu günleri geride bırakacağız.

Halk eğitimi merkezlerimiz, mesleki eğitim merkezlerimiz   ve meslek liselerimizde uyku tulumu, battaniye, kışlık giyecek üretiyorlar. Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza gönderilerek kışın bu zorlu günlerinde bir nebze de olsa yaraların sarılmasına katkı sunuyorlar. Şu ana kadar 1000 uyku tulumunun üretimi tamamlanarak deprem afet  bölgesindeki  illerimiz; Malatya, Kahramanmaraş, Hatay’a ulaştırıldı.

İlimiz genelinde meslek liselerimizde üretimi yapılan 400 sobanın deprem bölgesine sevkiyatı sağlanarak depremden etkilenen kardeşlerimize ulaştırıldı.  Deprem bölgesindeki illerimizden ilimize öğrenci nakilleri devam ediyor.805 öğrencimizin naklini ilimiz okullarına gerçekleştirdik. Evlatlarımız, geleceğimizdir. Her imkan ve koşulda yanlarında olmaya devam edeceğiz.  Depremin ilk gününden itibaren tüm eğitim ailemizle, vatandaşlarımızın yanında olduk, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Zor zamanlar iyiliği çoğaltan, dayanışmayı perçinleyen zamanlardır. Milletçe kenetlenerek zorlu günleri aşacağız. Üretim ve dayanışmamız artarak devam edecek.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER