BES, 1 MAYIS&8217;DA ÜYELERİNE KAHVALTI DÜZENLEDİ

Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi öncesinde birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

BES, 1 MAYIS&8217;DA ÜYELERİNE KAHVALTI DÜZENLEDİ
Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi öncesinde birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi.
Camlı Köşk&[#]8217;te düzenlenen kahvaltıya, BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin ile yönetim kurulu üyeleri ve merkez ve ilçelerdeki üyeler katıldı.
Kahvaltıda konuşma yapan BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, &[#]8220;Emeğin, dayanışmanın ve mücadelenin günü 1 Mayıs Bayramımız kutlu olsun. 1 Mayıs işçi sınıfının 8 saatlik mesai hakkını kazandığı tarihtir. 1856 yılında Avusturya işçi sınıfının başlatmış olduğu ve ancak 1890 yılında mesai saatini 8 saate çeken 34 yılık mücadelenin sonucu kazanılan ve bizlere bırakılan bir mirastır. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de 1 Mayıs toplumsal muhalefetin buluştuğu, binlerce yoksulun, emekçinin, öğrencinin ve kadınların haklı taleplerini yüksek sesle sermayeye ve iktidar sahiplerine dillendirdiği emekçilerin birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Yirmi yılı aşkın süren mücadelemiz ve bu mücadele inancımızın temelini oluşturan 1 Mayıs ruhuna uygun olduğu düşüncesiyle, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesinin birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısına hoş geldiniz. Her gün bir başka saldırı sonucunda, kazanılmış haklarımızın gaspı artmış buna karşı oluşturacağımız cephe, devlet ve hükümet güdümlü sendikaların işbirlikçileri sonucunda emekçilerin bölünmesi gerekli mücadele ivmemizi düşürmüştür. Yıllardır yapılan toplu görüşmelerde görüleceği gibi kazanımlarımızın üzerine bir kazanım elde etmek şöyle dursun kazanımlarımızı kaybeden bu iki konfederasyona ve siyasi iktidara karşı yeniden bir mücadele hattı örmek, öncelikle bundan sonra hak kaybı yaşamamak ve özellikle elimizden alınmak istenilen iş güvencemizi korumak için sendikalarımızı kurduğumuz günlerdeki inancımıza, beraberliğe ve dayanışmaya çok fazla ihtiyacımız olduğu kesindir. Yıllar önce kazanılan ve bizlere emanet edilen 8 saatlik mesaimize, iş güvencemize sahip çıkacak mıyız. Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacak olanlarız. Onun için şimdi mücadele zamanı. Şimdi örgütlü olma zamanı. Şimdi sendikamıza sahip çıkma zamanıdır diyoruz&[#]8221; dedi.
Ardından, 1 Mayıs kapsamında Zonguldak Maden Mühendisleri Odası tarafından üyelerine kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya, Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve üyeleri katıldı.
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER