ÇÖP KONUSUNDA SIKINTILI KÖYLER VAR

ÇÖP KONUSUNDA SIKINTILI KÖYLER VAR

Alaplı Çevre Koruma Derneği  ilçeye bağlı Demirciler köyünde bilgilendirme toplantısı yaptı.

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz çevre konusunda bilinçlendirme yapmak amacıyla çeşitli köyleri ziyaret ederek bilgilendirdiklerini belirterek,  arkadaşlar bildiğiniz gibi köylerimizin çöp sorunu çözüldü. Üzülerek ifade edeyim bir yıl olmasına rağmen hala çöp konteynırı almayan köyler var. Ben şahsen bu konuda utanıyorum&[#]8221; dedi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ HEP SIKINTI

İnşaat malozlarının da gelişi güzel atıldığını kaydeden Türkyılmaz şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Şimdi ise diğer sorunlar hafriyat atıkları köylerimizde inşaat ve diğer yerlerden çıkan hafriyatlar rastgele yerlere atılıyor. Çevre kirleniyor bu konuda muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. Belirli yerler belirlesinler kalıcı veya geçici hafriyat dökme alanı yapmalarını istiyoruz .

Alaplı çayını koruma altına almalıyız, Köylere artık foseptikler yapılmalı  Alaplı çayınının sağına ve soluna ana kollektör kanal yapılarak söz konusu kollektöre tüm köylerin lağımları bağlanmalı Alaplı çayımız su içilebilir duruma gelmeli. Bu konuda siyasilerden  destek isteyiniz.  Alaplı çayının kurtulması için üstümüze, siz muhtarlarımızın ve halkımızın üstüne ne düşüyorsa yapalım. Siyasilerde üstüne düşeni yapmalı. Eğer siyasiler üstüne düşeni yapsalar idi bu gün Alaplı çayı kurtulmuş olacaktı. Tüm köylerin lağımlarının bağlanabileceği bir ana kollektör kanalı yapılmalı lağımlar Alaplı belediyesinin yaptıracağı derin deşarj sistemine bağlanmalı, çocuklarımızın geleceği kurtarılmalı, Alaplı halkı ve keson kuyulardan içme suyu alan köylerimiz sağlıklı su içmeli.&[#]8221;

Toplantıya Başkan Oktay Türkyılmaz, Yönetim kurulu üyesi Recep Tufan, Denetim kurulu üyesi Muhammet Akyüz katıldı.Toplantıda köy halkı da hazır bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2012, 06:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER