DOKUZUNCU KATTAN DÜŞTÜ

DOKUZUNCU KATTAN DÜŞTÜ

Zonguldak’ta, bir binanın 9’ncu katından düşen kedi, mucizevi şekilde hayatta kaldı. Kedinin tedavi masrafları, hayvan dostlarınca karşılandı.

İncivez mahallesinde yaşayan üniversite öğrencisi Emine Çift’in evinde beslediği tekir cinsi, ‘Bulut’ isimli kedi, evin balkonundan düşerek ağır yaralandı. Sahibi tarafından Zonguldak Veteriner Kliniği’ne getirilen Bulut’un, muayene ve tomografi çekimi sonucunda damağında yarık, akciğerlerinde kanama, ayağında topallama ve beyninde ödem olduğu tespit edildi.
Veteriner Önder Alkan’ın cabası sonucu Bulut’un damağı dikilerek, beynindeki ödem giderildi. Eski sağlığına kavuşan Bulut, bugün sabah saatlerinde sahibi Emine Çift’e teslim edildi. Gazetecilere açıklamada bulunan Veteriner Önder Alkan, 2 gün süren yoğun tedavi sürecinin ardından Bulut’u taburcu ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“Biraz şansı vardı zannediyorum. 9. kattan düşüp çene, damak yarığı ve topallıkla geldi. Çektiğimiz tomografi de akciğerlerinde kanama, damak yarığı tespit ettik. Bir gün bekledik. Normal fonksiyonlarını yerine getirdikten sonra ameliyata aldık. Damağını diktim, beyin ödemini giderdik. Sonra da kedimizi taburcu ettik.

TEDAVİ MASRAFLARINA YARDIM EDİLDİ
Bu hastalarımız öğrencilere aitti. Öğrencilerin bu karşılayacak güçleri yoktu. Biz ve hayvan severler yardım etti. Dolayısıyla bir canı kurtarıp hayvan severlere teslim ettik.
Dokuzuncu kattan düşüp sadece damak yarığı ve beyin sarsıntısıyla kurtulan hayvan çok az olur. Normalde ölmesi ve omuriliğinin parçalanması gerekiyordu. Demek ki dengeli düştü. Kedilerde bu düşmelerde yaşam oranı daha fazla. Köpek olmuş olsaydı daha sıkıntılıydı. Nadir karşılaştığımız bir durum.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER