EREĞLİ’DE “ŞÜPHELİ” YANGIN

EREĞLİ’DE “ŞÜPHELİ” YANGIN

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dört katlı bir binanın ikinci katında bulunan iki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle aynı anda çıkan yangın akıllara Sabotaj mı? sorusunu getirdi.

16 Ağustos 2021 tarihinde ilçeye bağlı Sarıkorkmaz Mahallesi Molla Ahmet Sokak Nirvana Sitesi No.16 B- Blok’taki dört katlı apartmanın Rıdvan Çelikbilek’e ait ikinci katındaki iki dairesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı 

Dairelerden yükselen alevleri görenler yangını, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmiş, İhbar üzerine Karadeniz Ereğli İtfaiye Müdürlüğü'ne ait araçlar ve polis ekipleri bölgeye sevk edilmişti. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın diğer katlara yayılmadan söndürülmüş, yangında ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar oluşmuştu.

Ayrıca, İtfaiye Raporu’nda dikkat çekici ve çarpıcı detaylara yer verilmiş, savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Buna rağmen aradan geçen zamana karşın yangının çıkış nedeniyle ilgili yetkili mercilerden de detaylı bir açıklama yapılmamıştı.

Diğer yandan, Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangınla ilgili hazırlanan raporda çarpıcı ifadelere yer verilse de olayın akıbeti henüz netlik kazanmadı.

İşte o rapordaki kritik detaylar :

“İtfaiye Müdürlüğü Ekiplerimiz tarafından yapılan inceleme sonucunda;  7 Nolu dairenin oturma odasında bir adet oturma grubunun kanepesi ve berjeri yanarak, bir adet kanepe bir adet berjer bir adet yemek odası takımı (Masa, sandalyeler, Tv ünitesi)  bir adet led Tv, bir adet Amerikan kapı, bir adet pvc balkon kapısı, odanın pvc çerçevesi, bir adet halı, odanın laminant yer döşemesi,  odanın elektrik tesisatı, dairenin sıva ve boyası is ve dumandan dolayı kısmen zarar görmüştür.

8 Nolu dairenin yatak odasında altı kapaklı gardrobun bir kapağındaki muhtelif eşyalar ve kapağı, gardrobun üzerindeki yolluklar halılar yanarak zarar görmüştür. Yatak odasında bulunan  bir adet yatak odası takımı, Odanın PVC penceresi, laminant yer döşemesi, bir adet Amerikan kapı , odanın elektrik kabloları sıvası ve boyası ısı is ve dumandan dolayı kısmen zarar görmüştür. Ayrıca Doğa Orhan tarafından gardrobun üstünde, yolluk halıların arkasında bulunan ev tipi para kasasının içinde bir miktar paranın ve tapuların yandığı beyan edilmiştir.

İtfaiye Müdürlüğü Ekiplerimiz tarafından yapılan inceleme sonucunda; Sarıkorkmaz Mahallesi Molla Ahmet Sokak Nirvana Sitesi No.16 B- Blok’taki 7 ve 8 numaralı dairelerde yangının başlangıç yerinde yangına sebep olacak herhangi bir ısı kaynağına (elektrikli alet, açık ateş, ocak vb.) rastlanmadığından olayın adli makamlarca incelenmesi uygun görülmüştür.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER