‘’EREĞLİ’YE KAMPÜS VE CAMİ YAPILACAK’’

‘’EREĞLİ’YE KAMPÜS VE CAMİ YAPILACAK’’

Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, “Ereğli caminin çalışmaları sürüyor. İnşallah yapılacak. Kampüs de yapılacak” dedi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu Editör Masasının bu haftaki konuğu Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen oldu. Türkmen, “Ereğli caminin çalışmaları sürüyor. İnşallah yapılacak. Kampüs de yapılacak. Bir tane fakülteyi taahhüt gösterdiler. Erdemir yapacak diğerini de hayırseverler yapacak. 2 tane fakülteyi yapmak istiyoruz” dedi.
‘ENERJİ VE TARIMDA DÜNYADA ÖNEMLİ YERE GELDİK’
Gazetecilere Zonguldak gündemine ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Türkmen, özetle şunları söyledi:
“Zonguldak bugüne denk enerji üssüdür. O gün daha kuvvetliydi.  Evet oradan başlarsak Zonguldak hak ettiği değeri alıyor. Liman yaparken, doğalgaz çıkacağı bilinmiyordu. Emeği geçen kim varsa teşekkür ediyoruz hepsine. Hepsine dua ediyoruz. Biz eskiden gemi kiralardık. O gemi gelirdi gezerdi. Bunlar stratejik açıdan önemli. Belki dedikodu da olabilir. Eskiden söylerlerdi. Petrolü buldular ama üzerini betonla kapattılar. Şimdi baktığımız zaman olmaz gibi gözükmüyor. Kendi insan gücümüzle bulduk. Bunların da çok daha önemli olduğunu görüyoruz. Doğalgaz bakanımızın da söylediği gibi çok büyük bir değer. İyi ki bu liman yapılmış. Gemilerimizin oradan hareket ederek rafineri tesislerini bölge müdürlüğü Türkiye Petroller tarafından kurulması cazibe merkezi oldu. Yavuz gemimiz orada vanaları koyacak. İçerisinde çok büyük özellikler bulunan vanalar koyacak. Enerji ve Tarım dünyada çok önemli bir noktaya geldi.
‘Bu nimetlerden herkes faydalanacak’
Bu projeler olaylar Zonguldak’a nasip eylemiş. Sadece bundan Zonguldak faydalanmayacak herkes faydalanacak. Bartın bölge. Bartın’ın nüfusu oranın gelirini yemeye yetmez. Biz içinde yaşıyoruz. Onlar kenardan yaşamaya çalışıyor. Türkiye’nin en önemli limanlarından üçüncüsü bu liman. Çaycuma ve Filyos gelişen yerleridir.
‘Liman asıl amacına hizmet verecek’
Liman neye yarayacaktı. Bizim fabrikalarımız yeni yeni yer teslimi ile kurulmaya başlanıyor. Limanın yüzde sekseni asıl amacı neyse ona yönelecek. Bu 1 2 sene içerisinde fabrikalar imalata geçecek. Bizim gemilerimiz onları bulup işini bitirmiş olacak. Ondan sonra sadece rafineri kalacak. Liman asıl amacına hizmet edecek. Bugün yüzde 40’ını kullanabiliyoruz. Amacımız daha fazla bulabilir miyiz diye. Şuan 10 tanenin üzerinde yardımcı gemi var. Bugün ki faaliyet yapılan çalışmanın gayretleri ve o yüzden dolu. Yarın onlar olmayacak.
‘Damarları kömür çıkarmaya müsait’
Kara yollarının hepsi ihalesi yapıldı. 4,5 kilometre demir yolu hazır. 400 milyon kredi çekildi. Onu da yapacağız. Onun kullanılmasıyla ilgili formaliteleri uzun sürüyor. Ben oralar açılırken, fıçıyla beraber inen bir adamım. Üretime başladığı zaman çok da kaliteli bir kömürdür. O sistemi aşağı da kurmuş. Damarları ona müsait. Mahkemelik oldular. Yapamadılar. Ya o ya da başkası yapacak.
‘5-6 organize saniye kurmaya çalışıyoruz’
Bunlar zaman zaman bunları yakalamak lazım. Şimdiyi kadar düşündüğümüz şeyler değildi. Şimdi yer yok. 5’inci, 6’ncı organize sanayi kurmaya çalışıyoruz. Ereğli’de ikincisini kurmaya çalışıyoruz. Yer arıyor insanlar. Demir Çelik, kömürün, sekanın dışında normal vilayetlerde de var.  Enerji Bakanımızla, Cumhurbaşkanımızla bunları görüşüyoruz. Bu yığılmaları da önlüyoruz. Bunların çalışmaları da yapılıyor. 
‘TTK’ya gerektirdiği insanları almak istiyoruz’
TTK’ya muhakkak ihtiyaç duyduğunda işçi alınacak. Bu sene bir şey olabilir mi diye sormayalım. Seçim ile ilgili diye olmaz. Biz öyle bir şey ihtiyaç duymuyoruz. Bu zamanlama bir şey. İhtiyaç var. Biz gerektirdiği insanları almak istiyoruz. Muhalefet çok eşitlikçi. Toplara bakıyorlar. Devlete inanmıyorlar. Buralar marangoz atölyesi değil. Hayatın gerçekliğinde yaşamadıklarından bizimde doğru yapacağımız sistemleri engelliyorlar. Doğru kişilerin alınması gerek.
‘Biz teşkilatların en altından gelmiş insanlarız’
Parti derli toplu. Biz her yerdeyiz. Hamdi bey Ereğli’de. Önümüzde ki Cuma günü Gökçebey’in köyünde organizasyonları var. Hepimiz bir yerlerdeyiz. Bütün herkes çalışıyor. Kızılay da şu alın bu alındı bunlar küçük meseleler. Biz 3 vekil bu teşkilatların en altında gelmiş insanlarız. Bürokrasiden gelenleri gördük. Biz başka arkadaşların eksikliğini tamamlayan teşkilatız. Toplumun her alanıyla biz teşkilatız.
‘Ereğli’ye cami çalışmalarımız sürüyor’
Ereğli caminin çalışmaları sürüyor. İnşallah yapılacak. Kampüs de yapılacak. Bir tane fakülteyi taahhüt gösterdiler. Erdemir yapacak diğerini de hayırseverler yapacak. 2 tane fakülteyi yapmak istiyoruz.
‘Askeri ücretin arttırılması gerek’
Ben arttırılması için arzu ediyorum. Eğer üretimi ucuzlatmıyorsanız arttırmıyorsunuz sabit gelirli insanların ücretini arttıracaksınız. Bu asker ücret dahil bunun çalışmaları sürüyor. Temsilde adaleti sağlamak için seçim barajını yüzde 7’ye indirdik.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER