FETÖ'DEN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Karabük’te FETÖ'den 1 kişi tutuklandı

FETÖ'DEN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Karabük merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik 2 ay önce düzenlenen operasyonda askeri okullara öğrenci yerleştirdiği ve askeri okul sınav sorularını verdiği iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla salıverilen bir kişi, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde daha önce gözaltına alınarak mahkemeye çıkartılan ancak adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı şartıyla serbest bırakılan Y.E.K (22) hakkında savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltı kararı verildi. Şüpheli, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Karabükte düzenlenen operasyonla yeniden gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Karabük Adliyesine getirilen Y.E.K, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Karabük merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Şanlıurfa, Bitlis ve Bingölde 21 Kasım 2016da düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında öğretmen ve askeri personelin bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 4’ü tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER