FİDE DAĞITIMINDA İZDİHAM!

FİDE DAĞITIMINDA İZDİHAM!

Karadeniz Ereğli’de, halka ücretsiz verilen sebze fidanı dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Çoğu yaşlı birlerce kişi, fidanlardan almak için birbirlerini ezdi. Organizasyonun hatalı olduğunu savunan vatandaşlar, yaşananları ‘rezillik’ olarak nitelendirdi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce fidan dağıtımı etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın girişimi ile 3 yıl önce kurulan tesislerde ata tohumları üretildi. Biber, domates, patlıcan ve salatalık tohumlarından elde edilen 100 bin adet fidan halka verildi. Atatürk Anıtı çevresinde düzenlenen etkinlikte, fidan dağıtımı öncesi konuşan Posbıyık, Ereğli topraklarını verimli olduğunu söyledi. Posbıyık, “topraklarımızı maalesef tam anlamı ile kullanmıyoruz. Bu üzücü bir olay. Topraklarımızda kullanmak için özellikle ata tohumlarına ihtiyaç olduğunu farkına vardık” dedi.
DİĞER TOHUMLAR DA ELEME AŞAMASINDA
Yerel Tohum Projesi sorumlusu Belediye Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş da, 3 yıl ince yapılan elemeler ile en saf tohumlara ulaştıklarını öne sürdü. Dağıtımı yapılacak 4 sebze tohumları yanı sıra daha başka tohumlarında eleme aşamasında olduğunu ifade eden Okumuş şöyle konuştu:
“Genetiği değiştirilmiş tohumlar, ata tohumlarımızın yerini almaya başlamıştı. Başkanımız bu yanlışlığı görüp bizi bu konuya teşvik etti. Biz de, daha önceden ata tohumu projesini yürüten illere geziler düzenledik. Buralardan ve özellikle yöremizdeki köylerden aldığımız ata tohumu olduğu iddia edilen tohumları topladık. Üç yıl önce kurduğumuz tesislerde bunları eleyerek bugün halka dağıtabilecek hale geldik.”
İZDİHAM YAŞANDI!
Konuşmaların ardından ilk fideleri Halil Posbıyık vermeye başladı. O andan itibaren kaos yaşandı. Sırada bekleyen binlerce kişi ücretsiz dağıtılan fidelerde almak için birbirlerini itti. Sıraya dışarıdan dahil olmak isteyenler ile sıradaki kişiler arasında hem sözlü hem de fiziki arbede yaşandı. Özellikle yaşlılar, nefes almakta zorlandı.
Zabıtalar, konulan bariyerlere yaslanan vatandaşları uyardı. Kargaşanın artmasıyla vatandaşlar düşme tehlikesi yaşadı. Zabıtalar, devrilmesin diye bariyerleri tutarak insanlara kalkan oldu.
“REZİLLİK”
O anlarda kendilerini görüntülen kameraya konuşanlardan bir vatandaş, “çok yazık insanlara. Yani Ereğli’ye yakışmıyor” dedi. Bir başkası da, “almayı başardım. Ama daha organize olabilirlerdi. Organizasyon rezil. Bunu rezil etmeden yapabilirlerdi.”  
Sabah 09.00’da alana geldiğini söyleyen bir kişi de, “gelenlere fideleri verip gönderilebilirdi. Şov mu yapılmak istendi. İlerleyen saatlerde inanılmaz kalabalık oluştu. ‘Belediye başkanının gelmesini bekliyoruz’ dediler, fide vermediler. Sonra böyle oldu. Rezillik” diye konuştu.

fid

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER