GMİS’TEN ANKARA ÇIKARMASI.

GMİS’TEN ANKARA ÇIKARMASI.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) 30’uncu Dönem, Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) 20’nci Dönem Toplu İş Sözleşmeleri ile TTK ve MTA’ya işçi alımları için çalışmalarını sürdüren GMİS Yönetimi, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde, AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ileCHP Milletvekili Ünal Demirtaş ve CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ıTBMM’de ziyaret etti.

Ziyaretlerde Emeklilikler nedeniyle TTK’nın işçi açıklarının büyüdüğüne dikkat çeken Yeşil, dünyada yaşanan enerji krizinin yerli ve milli kaynakların önemini daha da artırdığını belirtti. Yeşil, “TTK’daki işçi açıkları nedeniyle 5 işçinin yapması gereken işi 3 işçi yapıyor. Hem üretimi artırarak stratejik kaynak olan taşkömürünü ülkemiz ekonomisine ve sanayisine kazandırmak hem de iş sağlığı ve güvenliği zafiyetini ortadan kaldırmak için TTK’nın işçi açıklarının giderilmesi gerekiyor. MTA’nın daha aktif hale getirilmesi gerekiyor. Bunun için de kuruma kalifiye eleman alınmalı” dedi.

TTK’da 30’uncu dönem, MTA’da 20’nci dönem toplu iş sözleşmelerinin görüşmelerine önümüzdeki günlerde başlayacaklarını hatırlatan Yeşil, “TTK’da özellikle yerüstünde ve MTA’da çalışan arkadaşlarımızın düşük ücret ile yeraltında çalışanların sanatları arasındaki ücret sorunlarının çözülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eşit işe eşit ücret talebimiz var. Bu çalışmalarımıza destek olmanızı ve katkı vermenizi bekliyoruz” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TTK ve MTA’ya işçi alımı için çalıştığını, toplu iş sözleşmelerinin ise işçileri memnun edecek şekilde en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Milletvekilleri de TTK ve MTA’ya işçi alınması gerektiğini belirterek GMİS’in çalışmalarına destek ve katkı vereceklerini ifade ettiler.

GMİS Yönetimi; Atalay, Türkmen, Çolakoğlu, Demirtaş ve Yavuzyılmaz’ı 4 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan Sendikalarının 12’nci Olağan Genel Kurulu’na davet etti.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER