HER İLÇEDE BAYRAM ÇOŞKUSU

HER İLÇEDE BAYRAM ÇOŞKUSU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurtta olduğu gibi Karadeniz Ereğli’nin beldeleri ile Alaplı ilçesinde de kutlandı.

ALAPLI’DA TÖRENLER
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde coşkuyla kutlandı.
Anıt Park meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik'in günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmanın ardından, halk oyunları gösterileriyle devam etti. Törende ayrıca, çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Program öğrencilerin okuduğu şiirler ve gösterilerle son buldu.

ORMANLI’DA 23 NİSAN COŞKUSU
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çeşitli tören düzenledi.
Tören, belediye binası önünde gerçekleştirildi. Etkinlikler protokol eşliğinde bando takımı ile yürüyüş yapılması ile başladı. Ormanlı’da ki çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler törende dans gösterileri yapıp şiirler okudu. Törende tüm öğrencilere balon ve hediye dağıtımı gerçekleştirildi. Milli ve dini bayramları kutlamaya hasret kaldıklarını belirten Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, bundan sonraki süreçte her bayramı coşku ile kutlayacaklarını ifade etti.

KANDİLLİ’DE 23 NİSAN…
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde de bayram sevinci yaşandı.  
Tören, belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin tören de çeşitli dans gösterileri yapıp şiir okudu, geleneksel sandalye kapmaca, çuval yarışı, yumurta taşıması, bez kapmaca oyunları oynandı ve geri dönüşüm defilesi gerçekleştirdi. Kandilli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Hayalindeki Kandilli” resim yarışmasını kazanan isimler ve hediyeleri takdim edildi.
Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, belediye olarak düzenledikleri resim yarışmasında çocukların geleceğe umutla baktığını gördüğünü ve bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2022, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER