‘’HER ŞEYE HAZIRLIKLIYIZ’’

‘’HER ŞEYE HAZIRLIKLIYIZ’’

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, dünden itibaren karla mücadele çalışmalarını yürüten şantiye ekibini ziyaret etti, karla mücadele çalışmalarını sahada denetledi. Kentte her hangi bir sorun bulunmadığını anlatan Başkan Posbıyık; “Tüm ekiplerimiz seferber, her şeye hazırlıklıyız” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte etkisini sürdüren kar yağışına karşı belediye ekiplerinin verdiği mücadeleyi sahada denetledi.

Sabah erken saatte Ereğli’yi dolaşan Başkan Halil Posbıyık, şantiye ekibini ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert’ten bilgi alan Başkan Posbıyık, çalışanlara ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu, çalışmalarında kolaylık diledi.

“HERŞEYE HAZIRLIKLIYIZ”

Buradan belediyede oluşturulan kriz masasına geçen Başkan Posbıyık, şu değerlendirmede bulundu:

“Sabah erkenden sahaya çıktım ve dolaştım. Ana yollarımız tamamen açık. Sadece ara sokaklardan ‘Arabamı çıkaramıyorum’ gibi tali şikayetler var. Dün akşamdan itibaren makine operatörlerini, kamyon ve tuz aracı şoförleri ile diğer işçilerimiz için şantiyede yatakhane kurduk. Yemeklerini de şantiyede veriyoruz. Sabaha kadar iş başında elemanlarımız. Orada yatıp, orada yiyip içiyorlar ve anında müdahalede bulunuyoruz.

Kdz. Ereğli Belediyesi kar yağışı için, don olayı için bütün hazırlıklarını yaptı. Tuz stoklarımızı yaptık. Şuanda şantiyeden geliyorum, atölyede hiçbir aracımız, kamyon ve makine arızalı değil.

Kriz masası kurduk. Ereğli’nin her tarafını buradan izliyoruz. Yolların açık, kapalı olup olmadığını, araçların hangi istikamete gittiğini takip ediyoruz. Hangi istikamette sıkıntı varsa araçları o tarafa yönlendiriyoruz. 24 saat kriz masası görevinin başında.

“YAYA YOLLARI DA TEMİZLENİYOR”

Araç yolunun dışında yaya yollarını da temizliyoruz. Bütün işçilerimizi seferber ettik. Temizlik İşleri, Park Bahçeler, otoparklarda çalışan arkadaşlarımızın hepsini yaya yollarını açmaları için görevlendirdik. Ellerinde kar küreme aletleriyle Ereğli’nin her tarafında kaldırım temizliği yapıyorlar. Bu yeterli değil, vatandaşlarımızın özveride bulunması lazım. Herkesin kapısının önünü temizlemesi lazım.  Kendi dükkanının önünü, mağazasının önünü, işyerinin önünü hatta mahallesindeki apartmanın önünün temizlenmesi için  yardımcı olmaları lazım.  Belediyedeki işçilerle her kapının önünü temizlememiz mümkün değil. Topyekun çalışmayla, birliktelikle hiçbir problem kalmayacağına inanıyorum.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER