İL GENEL MECLİSİ TOPLANDI

İL GENEL MECLİSİ TOPLANDI

Zonguldak İl Genel Meclisi  toplantılarının Mayıs ayı 2. Birleşiminde söz alan AK Parti Devrek İl Genel Meclis üyeleri Serpil Özmen ve İsa Bükrü, Devrek Belediye meclisinde AK Partili Meclis üyelerinin borçlanmaya hizmete engel olmamak adına onay verdiklerini söyledi.  İl Genel Meclis üyesi Bükrü, “ Bazı algılar yapılıyor, 'AK Parti bizim hizmetimizi engelliyor' diye. Ben partimin meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Hizmeti engellemediklerini bir kez daha gösterdikleri için” şeklinde konuştu.

Zonguldak İl Genel Meclisi Mayıs ayı 2. birleşim toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplantı salonunda gerçekleştirildi.Üç maddenin görüşüldüğü Mayıs ayı ikinci toplantısında iki madde komisyonlara havale edilirken, bir madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başlayan toplantıda üçüncü gündem maddesinde yer alan Alaplı İlçesi, Çayköy Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 117 ada, 131 ve 133 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazlar üzerinde “Ticaret Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı görüşülerek ilgili komisyonlara gönderildi.

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Devrek Yeşilöz Köyü, Yeşilada Köyü, Gökçebey Namazgah Köyü, Ereğli Asarlı Köyü, Alaplı Aşağıdağ Köyü, Memba Tahsis Komisyonu tarafından hazırlanan “İçme suyu Memba Tahsis ve Tevzii Komisyonu Raporları” doğrultusunda; İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları, 16 – 14 – 12 sayılı raporları. görüşülerek Oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde yer alan Zonguldak İli Çaycuma İlçesi, Sarmaşık Köyü muhtarlık dilekçesinde belirtildiği üzere, köy yerleşik alanı içinde bulunmayan yerlerde sorunlar yaşandığından gerekli çalışmaların yapılarak, belirlenen yerlerin köy yerleşik alanı içine alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları, 19 – 17 – 12 – 15 sayılı raporları görüşülerek ilgili komisyona havale edildi.

"HİZMETE ENGEL OLMADIK"

Zonguldak İl Genel Meclisinde söz alarak konuşma yapan AK Parti Devrek İl Genel Meclis üyeleri Serpil Özmen ve İsa Bükrü, Devrek Belediye meclisinde AK Partili Meclis üyelerinin borçlanmaya hizmete engel olmamak adına onay verdiklerini ifade etti.

Mecliste  gündem dışı söz alan Devrek İl Genel Meclisi üyesi Serpil Özmen CHP'li Devrek Belediyesi'nin 9 milyon TL borçlandığını belirterek "Devrek Belediyesi İller Bankası'ndan 9 milyon lira borçlandı, olumlu yönde bir borçlanma bu. Hizmet noktasında hepimiz bir olduk ve belediye başkanı Çetin Bozkurt'a destek verdik" dedi.

Devrek İl Genel Meclis Üyesi İsa Bükrü de "Devrek Belediyesi'nin İller Bankası'ndan 9 milyon TL borçlanmasına AK Partili meclis üyelerinin çoğunluğuna rağmen onaylandı. Bazı algılar yapılıyor, 'AK Parti bizim hizmetimizi engelliyor' diye. Ben partimin meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Hizmeti engellemediklerini bir kez daha gösterdikleri için" dedi.

CHP’Lİ ÜYEDEN TEŞEKKÜR…

CHP Devrek il genel meclis üyesi Mustafa Uzun da yaptığı konuşmada AK Parti grubuna desteğinden dolayı teşekkür etti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2022, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER