İL GENEL MECLİSİ’NDE GERGİN ANLAR

İL GENEL MECLİSİ’NDE GERGİN ANLAR

Karaveli: ''Devrek Belediye Başkanının bizim yaptığımız işleri kendisi yapmış gibi göstermesinden rahatsızım'' Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı 1. Birleşimi gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen Birleşimde açılış ve yoklamanın ardından İl Genel Meclisinin bir önceki birleşimine ait toplantı tutanak özeti okunup oylandıktan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mecliste Alaplı İlçesi Çamlıbel Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 106 ada, 1 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili Komisyonların ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek kabul edildi. Buna göre mevcut boş bundan sahaya depo yapılacak.

KARAVELİ; KARLA YOĞUN ŞEKİLDE MÜCADELE ETTİK

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı konuşmada,"Özel idare olarak gerekli mücadeleyi arkadaşlarımız verdiler. En azından samimiyetle verdiler ve birtakım aksamalar olmuştur. Araç gereç arızası fark bir şeyler olmuştur. Ben emeği geçen tüm personelimize arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Genel meclis üyelerimize teşekkür ediyorum onlar da en azından vatandaşlar ile temasımızda işlerin yürümesinde ellerinden geleni yaptılar"dedi

KARAYILMAZ: BEN  HAYATINDA BÖYLE BİR FELAKET GÖRMEDİM. BAZI İNSANLAR KARTOPU OYNARKEN BİR BU İŞİN ÇİLESİNİ BİZ ÇEKTİK..

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kayayılmaz yaptığı konuşmada karla mücadeleyi anlattı. Karayılmaz, "Yaklaşık 10 gündür Zonguldak özellikle üzerinde çok ciddi bir şekilde kar yağışına maruz kaldık. İlginç bir şekilde ilk cuma gecesi yağan kar  cumartesi sabahı açıldı, Pazar yağan kar Pazartesi açıldı ve çok ciddi bir emek sarf edildi. Bu süreç içerisinde yaklaşık ilk etapta 49 kendi aracımız 16 da dışarıdan aldığımız destekle bölgemizdeki tüm işletmelerin ve özel sektörün büyük araçları da dahil olmak üzere hepsini oyuna sokmak suretiyle yaklaşık 60'ın üzerinde araçla çok ciddi bir mesai sarf ettik. Bu süreç içerisinde iki tane operatör arkadaşımız kaza geçirdi. 2 metreyi aşkın bir karın içerisinde tünel gibi bir yola çıkıyorsunuz ve bir süre sonra karı daha arka noktalara btebilecek gücünüz kalmıyor ve yol minimum seviyede daralıyor bununla ilgili tüm özveride bulunan çalışma arkadaşlarımı özellikle kutluyorum eksiklerimiz vardır, hatalarınız var kesinlikle ve kesinlikle boşvermişliğimiz olamaz.  Ben hayatımda böyle bir felaketi görmedim. Yani rahmet bereket yağdı ama bazı insanlar kartopu oynarken biz bu işin cefasını ve çilesini çektik".

TERZİ; KAR YAĞDI BEREKET ARTACAK.BU SENE KURAKLIK OLMAYACAK .

Ak Parti grup başkan vekili İsmail Terzi yaptığı konuşmada, kar yağışı ile birlikte bu sene kuraklığın olmayacağını belirterek bereket artacak" ifadesini kullandı

CHP'Lİ HAYRETTİN KARTAL'IN SÖZLERİ MECLİSTE TARTIŞMA YARATTI, AK PARTİLİ MECLIS ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İl Genel Meclisi Hayrettin Kartal gündem dışı , söz olarak Ereğli merkezde bulunan Süleymanlar Mahallesi'nde özel idareye ait bir iş makinesinin çıkmaz sokak ta kar temizleyerek Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a yönelik siz yapamıyorsunuz biz kar temizliyoruz şeklindeki sosyal medyada video yayınlanmasını eleştirdi. Hayrettin Kartal'a AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi. Ak Parti grup başkan vekili İsmail Terzi ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, yaptıkları konuşmalarda Hayrettin Kartal'ın açıklamasına tepki göstererek bunun etik olmadığını bu olayları siyasi boyuta getirmesini yanlış olduğunu ifade ettiler.

KARAVELİ: DEVREK BELEDİYE BAŞKANI ÖZEL İDARENİN YAPTIĞI ÇALIŞMA VE KENDİSİ YAPMIŞ GİBİ GÖSTERMEKTEN RAHATSIZIM. DEVREK BELEDİYE BAŞKANI MUHTARLARA BASKI YAPIYOR

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de yaptığı konuşmada, "Aslında konuşmayacaktım ama madem konusu açıldı söyleyeyim Devrek Belediye Başkanı özel idare olarak bizim yaptığımız işleri kendisi yapmış olduğu gibi göstermesinden son derece rahatsızım. Özel İdare biz yapıyoruz ancak Devrek belediye başkanı çıkıp orada ben yapmışım gibi açıklama yapıyor bu son derece yanlıştır. Ayrıca Devrek Belediye Başkanı muhtarlara baskı yapıyor." ifadesini kullandı.

GÜLAY'DAN BEDAŞ'A TEPKİ

AK Parti kelime İl Genel Meclis Üyesi Sabahattin Gülay yaşanan elektrik kesintilerine tepki göstererek Bedaş'ın önlem alması gerektiğini ifade ederken AK Parti Ereğli İl Genel Meclisi Rıfkı Gültekin'de lastikli iş makinelerinin önlerine kepçe değil kar küreyici konularak karla mücadele daha başarılı sonuçlar alınabileceğiniifade etti. Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim sona erdi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER