İLGİYİ HALK GÖSTERDİ

İLGİYİ HALK GÖSTERDİ

Bu yıl geçit törenleri yapılmayan 19 Mayıs Atatürk&[#]8217;ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri ile canlı tutuldu.
Ereğli ilçesinde, dün, sabah saatlerinde beklenen kalabalığı bulamayan Atatürk Anıtı önündeki alternatif çelenk koyma törenine rağmen, akşam saatlerindeki yürüyüş amacına ulaştı.
   İlçedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun organize ettiği etkinlikte Çınaraltı mevkisinde toplanan kalabalık, ellerinde Türk Bayrakları ile atılan çeşitli sloganlarla yürüyerek Atatürk Anıtı önüne geldi.
   Burada, saygı duruşunda bulunan kalabalık, İstiklal Marşı söyledi.
   Sahil Bandı&[#]8217;ndaki Amfi Tiyatro&[#]8217;da süren etkinlikte konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Başkanı Önder Örer,19 Mayıs&[#]8217;ın, Türk milletinin en zor en çaresiz en güçsüz olduğu durumda bile direnişin, kurtuluşun nasıl sağlanabileceğinin bir halkın özgür iradeyi ve azmi ile nasıl örgütlenip var olan potansiyelini harekete geçirebileceğini dosta düşmana gösterdiği, gururla, coşkuyla, heyecanla kutlayacağımız bir gün olduğunu belirtti.
   Ereğli Sanat Kurumu Yöneticisi Cihangir Amca, yaptığı konuşmayla 19 Mayıs&[#]8217;ın Türk Milleti ve tarihi açısından önemine dikkat çekerek Resmi ve Milli Bayramlar ile Tarihi Günlerin Kutlanmasına İlişkin düzenlemeye tepki gösterdi.
   Bu sırada başlayan yağmura rağmen süren etkinlikte, Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.
   Ereğli Lisesi öğrencilerinden Uğur Karaman kendisinin yazdığı &[#]8220;Mustafa Kemal&[#]8221; temalı şiirini seslendirdi. Ereğli Sanat Kurumu üyeleri Nazım Hikmet&[#]8217;ten şiirler okudu, Ereğlili emekli müzik öğretmenleri Türk Halk Müziği resitali verdi.
   Polisin engel olmadığı ancak yakından izlediği etkinliklere Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER