İtfaiye Amirinden Duygulandıran Hareket

İtfaiye Amirinden Duygulandıran Hareket

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kahraman Maraş Merkezli depremlerde kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden 2 ayrı ekibin ilçeye dönüş yaptığını söyledi.

Posbıyık, Belediye İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş nezaretindeki ekipleri, Atatürk Kültür Merkezi önünde karşıladı. burada, başta Ateş olmak üzere tüm personele ‘hoş geldin’ diye Posbıyık, şöyle dedi:
“Henüz depremin ilk saatlerinde Müdürümüz beni aradı ve hemen yola çıkmaları talimatını verdim. Deprem bölgesine ilk ulaşan ekiplerdeniz. Biz de buradan kendilerinin her taleplerini yerine getirdik. Orada gerçekten çok hareketli günler geçirdiler. Bu çalışmaları dolayısıyla bana da teşekkürler geldi. Hatta AFAD yetkilileri, ekibimizin sağlamlığına binaen bazı malzemeleri de teslim ederek, ‘sizi tekrar çağırdığımızda bu malzemelerle birlikte bekliyoruz’ demişler. Ben tüm ekip arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum.”

ATEŞ BRİFİNG VERDİ
Müdür Ateş de, Posbıyık’a, deprem bölgesine gidişleri ile birlikte gelişmeleri içiren kısa brifing verirken, şunları söyledi:
“İlk ekip 2 amir olmak üzere 17 kişiden oluşuyordu. 6 canlı 20 ise vatandaşımızın ise cesedini enkaz altından çıkardı.İkinci ekip ise benim nezaretimde 18 arkadaşımız ile birlikte Kahraman Maraş’a gittik. 170. Saatte 10 yaşındaki Irmak kızımızı kurtarmak bize nasip oldu. Enkaz altından 12’de vatandaşımızın cesedine ulaşabildik. Tüm arkadaşlarımız, 2’şer saatlik nöbetler halinde araçlarda barındık.”

DEPREMZEDEYE BOTLARINI VERMİŞTİ
Bu arada, ilk ekipte yer alan İtfaiye Amiri Burak Demirören, enkazdan kurtarılan bir depremzedeye botlarını vermesine yönelik yaşananları ise şöyle anlattı:
basın mensuplarının sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Yiğit aslında tamamen tesadüf eseri bulundu diyebilirim. O binada yapılan dinlemede bir duyum alınamamıştı. Karşı binadaki enkazda dinleme yapıldığı sırada, bizim bulunduğumuz enkazdan da bir tıklama sesi duyduk. Arkadaşlar içeriye girdi, Yiğit, ayakkabısı olmadığını ve üşüdüğünü söyledi. Herkes ayakkabı ararken, ben ise botlarımı çıkararak ‘feda olsun’ diyerek verdim. Bir cana bir bot feda olsun dedik.”

Belediye Başkanı Posbıyık’ın, “Sana yeniden bot gönderdik vermediler mi?” sorusu üzerine Demirören de “Verdiler Başkanım teşekkür ederim” diye yanıt verdi.
Posbıyık, eşi Kadın Gücü Kooperatifi Neriman Posbıyık ile birlikte hatıra fotoğraflı çektirdiği ekibi, istirahat etmeleri amacıyla evlerine uğurladı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER