KARTAL, HESABINI SORACAK

KARTAL, HESABINI SORACAK

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal gazetemize yaptığı açıklamanın dozajını iyice artırarak, açık meydan okudu.

Kartal, ilçe başkanlığı gibi önemli ve ciddi bir konu, gizli kapılar ardında, merdiven altlarında, 3-5 kişilik ahbap- çavuş kulislerinde belirlenemez&[#]8221; dedi.

Gazetemize yaptığı açıklamayla isim vermeden  Partinin eski ilçe Başkanı Yaşa Balcı&[#]8217;ya yüklenen Kartal,  &[#]8220;ilçe başkanı Ereğli&[#]8217;de siyasi rant ve pazarlık konusu yapılamaz&[#]8221; dedi.

Kartal yaptığı yazılı açıklamada, kendisi dışında aday ve alternatif belirlemem telaşına düşen bazı partilileri eleştirdi.

Kariyerizm hastalığı bulunanların parti geleceğinde bazı hesaplarının bulunduğunu kaydeden Kartal, &[#]8220;ben kimsenin inayeti yada lütfu ile İlçe Başkanı olmadım. Yönetici arkadaşların takdir etmesi ve genel merkezin de onayıyla ilçe başkanı oldum&[#]8221; dedi.

YALNIŞ HESAPLARI BOZACAĞIM.

Yaptığı açıklamada birlerinin yanlış hesabının bozulacağının altını çizen Kartal şunları söyledi:

&[#]8220;Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Kongresi 15 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak. Bu kongrede yeni İlçe Başkanı ve yönetim kurulu belirlenecek.

Kdz.Ereğli  gerek sosyo- kültürel, entellektüel bilgi birikimi, gerek emek ve demokrasi mücadelesinin güçlü tarihsel kökleri açısından çağdaşlığı, demokrasiyi özümsemiş bir kenttir.

Böyle bir kentte CHP İlçe Başkanlığı ve Yöneticiliği yapmanın büyük önemi vardır. CHP İlçe Başkanlığı başlı başına sorumluluk isteyen önemli ve ciddi bir iştir.

Böylesine önemli ve ciddi bir konu, gizli kapılar ardında, merdiven altlarında, 3-5 kişilik ahbap- çavuş kulislerinde belirlenemez.&[#]8221;

 

RANT VE PAZARLIK PEŞİNDEDELER

2014 yılında yerel seçimlerin ardından ise 2015 yılında ise genel seçimlerinin olduğunu ifade eden Kartal  şöyle dedi:

&[#]8220;Şimdiden siyasi rant paylaşımı ve pazarlıkları üzerine hiç belirlenemez. CHP İlçe Başkanlığı ve Yönetim Kurulunun oluşumu, ihtiraslarına yenik düşmüş, kariyerizm hastalığına saplanmış kişilerin siyasi gelecek hesaplarına terk edilemez.

Hayrettin Kartal, olarak ben 4 yılı aşkın bir süredir ekip anlayışı içerisinde İlçe Örgütünde görev yapıyorum.

13 aydır da İlçe Başkanlığı görevini sürdürüyorum.her şeyden önce şu açıkça bilinmelidir ki; Hayrettin Kartal, hiç ama hiç kimsenin inayeti yada lütfu ile İlçe Başkanı olmadı. Partinin başarısı için gösterilen çaba, harcanan emek ve tüm bunların diğer yönetici arkadaşlar tarafından takdir edilmesi ve genel merkezimizin de onayıyla ilçe başkanı oldum.

İlçe Başkanı olarak görev yaptığım sürece, siyasi hiçbir kişisel mevki, makam, beklentisi olmadan da bu partide yöneticilik yapılabileceğinin örneklerini göstermeye çalıştım.

Siyaseti sadece boş zamanları geçirecek bir hobi gibi değil, tüm yaşamımızı ona göre uyarladık. Her yerde ve her platformda partimizi temsil ettik.

Partimizin başarısı için maddi- manevi hiçbir fedakârlıktan kaçmadık. Kişilere endeksli değil, partimizin ideolojisine, siyasetin objektif değerlerine endeksli, parti bütünlüğünü gözeten, ilkeli ve dengeli bir yol izledik&[#]8221;

GERGİN SİYASET YAPILDI

Elbette ki eksikler ve hataların olabileceğini belirten Kartal, &[#]8220;Ancak Ereğli&[#]8217;nin gergin siyaset ortamında, tüm dürüstlüğümüz ve samimiyetimizle görev yapmaya çalıştık.

Hal böyle iken, mevcut ilçe başkanının görüş ve düşünceleri alınmadan, yönetim kurulu içinde ki arkadaşları karşı karşıya getirecek gizli kapaklı arayışlar, en azından etik değildir. CHP &[#]8216;li sorumluluğuyla bağdaşmaz. CHP tabanı ve delegelerimizin kongremizden ve gelecek dönemden beklentileri bellidir. Bizim düşüncemiz de delegelerimizden farklı değildir.

Bu kongre, CHP&[#]8217;nin Ereğli&[#]8217; de yeni bir atılım sürecini başlatacak bir adımdır, ve açık, şeffaf, üretken. Birlik- dayanışma içinde bir parti yapısıyla bu süreç başarıyla noktalanabilir. CHP delegesi bu gerçeğin bilincindedir. CHP&[#]8217;lilerin topyekün, omuz omuza, birlik beraberlik içinde ciddi bir mücadeleye girmesi gerekiyor.

Böyle kritik bir durumda kişisel ihtiraslar uğruna, parti içi birlik ve bütünlüğü bozacak, partililerimizi birbirine düşürecek davranışlardan kaçınmak tüm CHP&[#]8217;lilerin görevidir.

Bu tür davranışlar içinde olanlar hesaplarını ona göre yapmak zorundadır. Yanlış hesap bozulur.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2012, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER